Hatay’da çiftçinin yüzü gülüyor

Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Çolakoğlu, % 75’i hibe destekli “Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında il genelindeki 7 ilçede çiftçilere 55 bin kg. sertifikalı fiğ tohumu(Selçuk 99 çeşidi) dağıttı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yem bitkileri ekilişlerinin arttırılarak, kaliteli kaba yem açığının giderilmesi, meralar üzerindeki aşırı baskının azaltılması, çayır ve mera alanlarının ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin arttırılması, hayvancılığın yeşil ve sulu kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla % 75’i hibe destekli “Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi”nin Hatay’da da uygulandığını ifade eden Müdür Çolakoğlu, bu kapsamda Altınözü, Antakya, Belen, Hassa, Kırıkhan, Kumlu ve Reyhanlı ilçelerinde çiftçilere fiğ tohumu dağıtımı yapıldığını ifade etti.

Müdür Çolakoğlu, söz konusu projenin hasattan ilkbahar ekilişleri yapılıncaya kadar oluşan ara dönemde tek yıllık yem bitkileri ekiminin yaygınlaşması, ülke hayvancılığının ihtiyaç duyduğu kaba yemin temini yanında, münavebeye uygun bir yetiştiricilik yapılmasına da katkı sağlayacağını söyledi.

Bir cevap yazın