Hatay’a koronavirüs zirvesi

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doçent Doç. Dr. Gökhan Gözel, Hatay’da koronavirüs istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Davud-i Antaki Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Gözel’in yanısıra İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan ve Başkan Yardımcıları, Antakya İlçe Sağlık Müdürü ve filyasyon hizmeti sunan sorumlular katıldı.

Toplantıda Halk Sağlığı Hizmetleri’ni ilgilendiren bir çok konuda detaylı istişare imkanı bulan GÖZEL, yakın zamanda tüm dünyada ve ülkemizde de kutlanan Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası dolayısıyla Akılcı Antibiyotik kullanımı ile ilgili çeşitli bilgiler de verdi.

Ülke gündeminin birinci sırasında yer alan koronavirüs konusunda da açıklamalarda bulunan Gözel, Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’ın kendisine sunduğu bilgiler ve raporlardan sonra Türkiye geneli başta olmak üzere Hatay’da yürütülen sağlık ve filyasyon hizmetleri, vaka durumları, yoğun bakım ve ventilatör kullanım hizmetleri, alınan koruyucu tedbirler ve alınması düşünülen ek tedbirler, Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun uygulamak istediği yol haritası ve tutumu gibi birçok konuda karşılıklı istişare yaptı ve bilgi paylaşımında bulundu.

Bir cevap yazın