Kardeşlik için imzalar atıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, iki kardeş ülkenin yakın komşusu Hatay ile Girne’nin ‘Kardeş Şehir’ olmasına katkı sunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve tüm meclis üyelerine teşekkür ederken, Hatay ve Girne’nin kardeş şehir anlaşmasını en kısa sürede imzalayacağını ifade etti.


Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne Belediyesi arasında kardeş şehir için ilk adımlar geçtiğimiz yıl düzenlenen RE360 konferansında atılmıştı.

Hem Hatay’ın hem de ülkemizin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olan ilişkilerinin güçlenmesi ve Kıbrıs’ın tanınırlığının artması için büyük görev üstlenen Lütfü Savaş, böylelikle bu görevi yerine getirmek için ilk adımı atmış oldu.

Geçen haftalarda yaptığı açıklama ile aralık ayı içinde Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini ve birtakım temaslarda bulunacağını dile getiren Başkan Savaş, “Hatay ile Girne’nin ‘Kardeş Şehir’ olmasından dolayı çok memnunum. İki belediyemizin meclisinde de gerekli karar çıktı. Sadece imzaların atılması kaldı. İnşallah aralık ayında hem yeni seçilen cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı, meclis başkanımızı, ticaret odası başkanımızı ziyaret eder hem de Girne ile şehrimiz arasındaki kardeşlik anlaşmasını imzalarız” dedi.

Bir cevap yazın