DSİ, Hatay’da suyun gücünden yararlandı!

Devlet Su İşleri(DSİ) 6’ncı Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, beraberindeki heyetle birlikte 3 Ekim 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Tahtaköprü Barajı’nın ardından yeraltı barajlarında incelemelerde bulundu.

Mevcutta sulanan tarım arazilerine Belen ve Antakya ilçelerindeki 34 bin 614 hektar ilaveyle toplamda 46 bin 514 hektar arazinin sulanacağını söyleyen Balta, yılda 20.000. 000 KWS enerji üretiminin sağlanacağı Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi Projesi ile aynı zamanda Karasu güzergahındaki Hassa ve Kırıkhan ilçeleri ile köyleri ve Havaalanı bölgesinin olası taşkınlardan korunmasının da hedeflendiğini ifade etti.

Müdür Balta ve beraberindeki heyet Tahtaköprü Barajı’nda yapılan incelemelerin ardından Gündüzlü Deresi’nin suyunu derive ederek, Amik Ovası’nda yeraltı suyu seviyesinin beslenmesine katkı sağlayacak olan Hatay-Antakya Ceylanlı Yeraltı Barajı İnşaatı ve yıllık ortalama 14 Milyon TL fayda sağlayacak olan Serinyol Yeraltı Barajı İnşaatı hakkında bilgi aldı. Daha sonra Hatay Merkez Mustafa Kemal Paşa Göleti inşaatına geçen Bölge Müdürü Balta, tamamlanması ile Serinyol Beldesinin Anayazı Köyüne ait 9200 dekarlık tarım arazisini sulayacak olan gölet çalışmalarını yerinde inceledi.

Bir cevap yazın