Türkiye bu valiyi konuşuyor!

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün ağabeyi, İçişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Fahri Öztürk’ün kardeşi, eski vali Refik Arslan Öztürk’ün vefatı tüm Türkiye’de hüzün yarattı. Dürüstlüğü ve devletin olanaklarını hiçbir zaman şahsına kullanmayarak örnek bir devlet adamı kimliğiyle Türkiye’nin konuştuğu Refik Arslan Öztürk’ün örnek kişiliği gündeme oturdu.

Bilecik, Niğde, Erzincan ve Manisa’da valilik yapan 71 yaşındaki Refik Arslan Öztürk bir süredir prostat kanseri tedavisi gördüğü Göztepe Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Öztürk’ün Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine, İstanbul eski valisi ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, emekli valiler, Öztürk’ün ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

Refik Arslan Öztürk kimdir?

Evli ve 2 çocuk babasıdır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Lice, Ömerli ve Demirci kaymakam vekillikleri, Reşadiye, Silopi, Finike ve Söğüt kaymakamlıkları, Sivas Vali Yardımcılığı ve Bilecik, Niğde, Erzincan, Manisa valilikleri yaptı. 27 Nisan 2008 tarihinde merkez valisi olarak atanmıştır. 1995 yılında Niğde valiliği yaptığı sırada Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, 2004 yılında Erzincan Valiliği yaptığı sırada Parlamento Dergisi, 2006 yılında Manisa Valiliği yaptığı sırada da Meclis Dergisi tarafından ‘Yılın Valisi’ seçilmiştir.

Vali Öztürk, görev yaptığı, Bilecik, Erzincan, Manisa illerinde de sabahları makama yürüyerek gider, Ankara’ya da yapılan valiler toplantısına kendi biletini alarak otobüsle giderdi.

‘Yılın Valisi’ Olma Hikâyesi

Yıllar önce, İzmir ile Çeşme arası seyahat eden bir minibüsü, polis kimlik kontrolü için durdurur. Ayakta seyahat eden bir vatandaşın kimliğine bakan polisler donakalır. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen kimlikte ‘Bilecik Valisi’ yazmaktadır. İlk şaşkınlığı atlatan polisler, “Sayın valim sizi biz götürelim” teklifinde bulunsalar da; “Teşekkür ederim. Tatildeyken, devletin aracına binmem” yanıtını alırlar.

Bir cevap yazın