Hatay’da her yol Atatürk’e çıkar!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82’inci yıldönümünde ‘şahsi meselemdir’ dediği Hatay’da saygı ve özlemle anıldı.

Antakya  Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Akkurt, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, protokol üyeleri, gaziler, ve çok sayıda  vatandaş katıldı.

Atatürk  Anıtı’na Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saatler 9.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Duygu dolu anların yaşandığı tören, İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayrakların yarıya indirilmesinin ardından, Vali Doğan’ın Anıt Şeref Defterini imzalaması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Hatay Şehir Müzesinde sergilediği “10 Kasım Anılarla Atatürk” fotoğraf sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Hataş Valisi Rahmi Doğan, Şeref Defterine şu mesajı yazdı; “Aziz Atatürk; Aramızdan ayrılışınızın 82. Yıl dönümünde minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunmak aziz hatıranızı yâd etmek üzere manevi huzurunuzdayız.

“Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar” sözünüzün ışığında, benzersiz kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğunuz Cumhuriyeti, sarsılmaz azminizi, kararlılığınızı ve vatan aşkınızı örnek alarak ilelebet yaşatmanın bilinci ve gayreti içerisindeyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası uğrunda bize düşen en büyük görevin, istiklâl ve istikbalimize, milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkmak ve yüreklerinde vatan, millet, devlet ve bayrak aşkı taşıyan nesiller yetiştirmek olduğundan emin ve müsterih olunuz.  Bu vesileyle sizi, silah arkadaşlarınızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun”

Bir cevap yazın