Hedefi; tablo gibi kusursuz bir Belen!

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, orman yangınlarında Belen’in hedef alındığını belirterek, “Hiç kimse huzurumuzu kaçıramaz” dedi.  Orman Bölge Müdürlüğü ile ‘Geleceğe nefes’ kampanyası kapsamında 11 Kasım’da ilk fidanları toprakla buluşturacaklarını ifade eden Başkan Gül, kampanyanın ardından yangın bölgesinin de ağaçlandırılacağını belirterek, fidan desteğinde bulunan herkese teşekkür etti.

‘Belen duruşuyla gereken cevabı veriyor’

Katıldığı bir radyo programında, önemli açıklamalar yapan Başkan Gül, birçok farklı noktada çıkan orman yangınlarının birileri tarafından planlı bir şekilde çıkarıldığını vurgulayarak, ““Geçtiğimiz günlerde Belen ilçemizde ve bölgemizde çok üzücü olaylar yaşadık. Birçok orman alanımız kül oldu. Öncellikle Belen ilçemizin hedef alındığını düşünüyorum. Birileri tarafından yapıldığı düşüncesindeydik birçok noktada bu düşünceye sevk edecek bulgular vardı, ama yeterli delil yok elimizde. Sosyal medyada ‘Orayı biz yaktık, Hatay’ı yakacağız’ gibi yazıları gördünüz. İçişleri Bakanlığı’nın çalışmasıyla bunlarla ilgili iki kişinin tutuklandığını biliyoruz. Özellikle Belen ilçemizin seçildiği noktasında aklımızda soru işaretleri var. Çünkü duruşuyla, milliyetçi, muhafazakâr insanların yaşadığı Belen’de kaos oluşturmak için bu işi yaptıklarını itiraf ettiler. Amaçlarına ulaşmayacaklarını ilk günden ifade etmiştim, yine söylüyorum kimse Belen’in huzurunu kaçıramaz. Ağaçlandırma konusunda Orman bölge Müdürlüğü ile 11 Kasım’da ilk fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Daha sonra yanan tüm bölgeyi fidanlayacağız. Türkiye’nin her yerinden fidan yardımı yapıldı. Şuan elimiz ulaşan kaybettiğimiz ağaçlardan çok daha fazlası var. Destek olan yerli yabancı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Belen’e verdiğimiz sözleri tutuyoruz’

Borç yükü ile devraldığı Belen’de ilk olarak  belediyenin kurumsal kimliğini kazanması için adım attığını söyleyen Başkan Gül, “Düşünün borç yükü bir yıllık bütçemizin dört katıydı, yani dört yıllık bütçemiz kadardı bu borç. Tabi bu borç yüküyle aldık ama, hizmet üretirken borcu bahane etmedik.  Hem borcun üstesinden geleceğimizi, hem de Belen’i özlediği hizmetlere kavuşturacağımızı söyledik ve adım adım yapılması gerekenleri yapıyoruz. Başta alt yapı olmak üzere birçok eksiği kapattık. Köy ve mahalle yollarımız çok kötüydü, asfaltlama çalışmamız yüzde 50 noktasında. Yağışlardan sonra bir ay içerisinde yüzde yüzünü asfaltlayacağız. Borcumuzda geçen yıla göre azalma var. Gelir kaynaklarımızı arttırdık. Geçen sene 25 milyon olan bütçemiz bu yıl 40 milyon” şeklinde konuştu. 

Belen Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor

Belen’de cam teras çalışmalarının yapıldığı müjdesini de veren Başkan Gül, “Belen’e yakışır düğün salonu çalışmamız var. 3 mahallenin tamamını beyaza boyayarak Belen’i tablo haline getireceğiz. Millet bahçemiz bitmek üzere. Açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız telekonferansla yapacak. Tarihini önümüzde günlerde belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Milletvekili adaylığı düşünmüyorum’

Milletvekilliği adaylığı düşüncesi olup olmadığı sorusuna da Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül şu yanıtı verdi;  “Milletvekili adaylığı konusunda şimdilik böyle bir düşüncem yok. Yerel hizmeti daha çok seviyorum. Böyle daha mutluyum. Vatandaşlarımıza birebir dokunup hizmet etmeyi daha çok istiyorum ve seviyorum.”

Bir cevap yazın