Zeytin diyarında festival günü

Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 4.sü düzenlenen ‘Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ temsili zeytin hasadı ve yeni zeytin fidelerinin toprakla buluşmasıyla start aldı.

Pandemi dolayısıyla online olarak, bir güne sığdırılan festivalin açılışına Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, İsmet Tokdemir ve Lütfi Kaşıkçı, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal ile davetliler katıldı.

Festivalde temsili zeytin hasadı ve zeytin ağacı dikiminin ardından konuşma yapan Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, zeytinyağının Hatay ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Hatay, zeytinyağının yüzde 50’sinden fazlasını üreten, zeytin varlığının yüzde 30’undan fazlasına sahip olan bir ilimiz. Bu açıdan Altınözü’nde ekim ayı hummalı bir döneme sahiptir. Ekim ayı içerisinde teyzeler, amcalar, ablalar, patpatlar, traktör ve römorklarla kendi bahçelerine gidip, zeytinlerini toplayıp, topladıkları zeytinin yağa dönüşme sürecini takip ederler. Türkiye’deki 170 milyon zeytin ağacından eğer 17 milyonu Hatay’da ise bunun bilinmesi gerekir diye düşünüyorum.  Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali bir yerde Hatay’ın festivalidir. Hatay zeytinyağının, Hatay ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz” dedi.

 Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ise Altınözü’nün zeytini ve zeytinyağını tanıtmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz zeytin ve zeytinyağı festivalinde, Altınözü’nün zeytinini ve zeytinyağını tanıtmaya ve tattırmaya devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimin hasat mevsiminin bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Türk Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal ve katılımcılar, hazırlanan zeytin ve zeytinyağını tattı.

Bir cevap yazın