Zeytin diyarı, dijital festivale hazır!

Hatay Valiliği’nin koordinesinde Altınözü Kaymakamlığı ile Altınözü Belediyesi’nin düzenleyeceği 4. Zeytin-Zeytinyağı Festivali, pandemi dolayısıyla bu yıl tek günle sınırlandırıldı. 30 Ekim 2020 Cuma günü, saat 10.00’da Yenişehir Mahallesi(sanayi bölgesi)’nde sezonun ilk zeytin hasadının gerçekleştirilmesi ile başlayacak olan festial,  aynı gün dijital platformda gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler ve panellerle devam edecek.

CNZ Burak festival videosu, Canan Karatay’ın festival videosu, Yemek Uzmanı Suheyl Budak ve Antakya Gastronomi Derneği Başkanı Ünal Kahraman’ın gastroshowları,  Yazar Sahrap Soysal ile zeytinyağlı yemek şöleni, Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi ve Altınözü Yerel Zeytin Çeşitleri konulu söyleşi, zeytinyağının insan sağlığına faydaları, Altınözü Tanıtım Film gösterimi ile devam etkinlikler arasında ayrıca, TÜRSAB Kültür Komute Başkan Yardımcısı Özgür Ildır Öksüz, Rehber Bilge Gülben Gülgeç ile Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın da konuk olacağı ‘Hatay Turizminde yeni rota Altınözü’ konulu panel de yeraldı.

Altınözü Kaymakamlığı, pandemi süreci nedeniyle festivalin tek gün ile sınırlandırıldığını ve dijital ortamda gerçekleştirileceğini duyururken, etkinliklerin sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini ifade etti.

Bir cevap yazın