Hatay için siren uyarısı!

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AFAD ile ASELSAN arasında imzalanan Gaziantep, Hatay ve Kilis İllerinde İkaz ve Alarm (Siren) Sistemi Kurulumu İşleri Sözleşmesi kapsamında, Hatay’da kurulumu tamamlanan Siren Sistemlerinde 10 gün boyunca test çalışmaları yapılacağını duyurdu.

Sesli anons denemeleri, test amaçlı ikaz ve siren seslerinin çaldırılması gibi sistemlerin kontrol faaliyetlerine yönelik Hatay’daki çalışmalar 20-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Afetlerde ve acil durumlarda halkın en hızlı şekilde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla kurulan  sistemle ilgili Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan kamuoyu duyurusu şöyle, “Başkanlığımız ile ASELSAN A.Ş. arasında 19.02.2019 tarihinde imzalanan “Gaziantep, Hatay ve Kilis İllerinde İkaz ve Alarm (Siren) Sistemi Kurulumu İşleri Sözleşmesi” kapsamında İlimizde Kurulumu tamamlanan Siren Sistemlerinin geçici muayene kabul işlemleri 20-30 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Söz konusu işlemler sahada siren seslerinin çaldırılması ve sesli anons şeklinde olacaktır” denildi.

Bir cevap yazın