Mavi Vatan’da desteklerle daha güçlüyüz!

İskenderunlu işadamları tarafından Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne hibe edilen 6 otomobil, 1 fiber karinalı bot ve 1 drone törenle teslim edildi.

Törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İSTE Rektörü Tolga Depci, İskenderun OSB Erol Ayhan Tosyalı, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Gündüz Arısoy, MMK Metalürji Genel Müdürü Deniz Kvasov, Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci,  Yazıcı Demir Çelik Sanayi ve Turizm Ticaret Şirketi Müdürü Osman Gözükara ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek konuşmasında, “Denizlerde güven ve emniyeti sağlamak maksadıyla görev icra eden Sahil Güvenlik Komutanlığı; 38 yıl önce sadece 42 yüzer unsura sahip iken bugün ise yaklaşık 207 sahil güvenlik botu, arama kurtarma korvetleri, sahil güvenlik uçakları, helikopterleri ve mobil radarları ile bulunduğumuz coğrafyada ki en büyük Sahil Güvenlik Komutanlıklarından biri durumuna gelmiştir. Aziz Türk milleti ve devletimizin maddi ve manevi büyük desteği ile kazandığımız bu kuvvet yapısı ve eğitilmiş personeli ile Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Gürcistan sınırında ki Hopa’dan Suriye sınırındaki Çevlik’e kadar 80 ayrı üst ve limanda konuşlanarak yaklaşık Türkiye yüzölçümünün yarısına eşit olan Mavi Vatan denizlerimizde görev icra etmektedir. Bu görevlerde yılda ortalama 10.000 kişinin hayatı kurtarılırken, 55.000’i aşkın teknenin kontrolü yapılmaktadır. Deniz Ticaretinde önemli bir yere sahip İskenderun Körfezi’nde ve sorumluluk sahamızda görev yapacak bu botun komutanlığımıza kazandırılmasında bizlere verdikleri desteklerden dolayı başta Sayın Valimiz Rahmi Doğan olmak üzere bot alım sürecinde bizlerle aynı şevk ve heyecanı paylaşan herkese teşekkür ederim. Sözlerime son vermeden önce vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için Omuz Omuza çalıştığımız Jandarma ve Emniyet teşkilatımız da birlikte 7/24 görevimizin başında olduğumuzu bildirir, ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna fedakârca mücadele eden gazilerimizi saygı ve Şükran’la bu uğurda canlarını esirgemenin aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

İskenderun İlçe Emniyet müdürü Nevzat Güneş, işadamlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Öncelikle İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün her türlü ihtiyaçlarının yanında olmakla birlikte bugün burada da bu heyecana ortak olan ve bu programa vesile olan Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a ve aynı şekilde desteklerini her zaman hissettiğimiz İl Emniyet Müdürümüz  Vedat Yavuz’a teşkilatımızı hiçbir konuda yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamımız İskender Yönden’e huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı arz ederim. Bugün burada bizleri en iyi şekilde ağırlayan ev sahipliğini esirgemeyen Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına da ayrıca teşekkür eder tüm misafirlerimize saygılarımı sunarım” dedi

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Türkiye’de bir ilki yaşadıklarını belirterek, ”Sağolsun iş insanları hangi konuda kendilerine gittiysek bizleri kırmadılar. Bu Türkiye’de bir ilk Sahil Güvenlik Komutanlığına bot kazandırmak bizlere nasip oldu. Arkadaşlar tek tek teşekkür etti, ama hiçbir zaman bizleri kırmayan iş insanlarına, Sayın Vekillerimize, mesai arkadaşlarıma ve Sayın Valimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan da Hatay’ın cömertliğinin tezahür ettiğini belirterek, “Hatay aslında alışık olduğu günlerden birisini yaşıyor. Hatay’ın cömertliği, Hatay’ın kalenderliği burada tekrar tezahür etti. Öncelikle katkıda bulunan tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Malum Türkiye Cumhuriyeti Devleti 783.000 kilometrekarelik bir alan ve Mavi Vatan diye tabir ettiğimiz 400.000 kilometrekarelik bir alanı da eklediğimizde Türkiye’nin kadar bir güvenlik ihtiyacı olduğu da aşikâr.  Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerek Türk Silahlı Kuvvetleri’mize gerekse Emniyet ve Jandarmamıza Sahil Güvenliğimize yeteri kadar bütçe ayırdığı gibi biraz önceki konuşmalarda ifade edildiği gibi son 20 yılda teçhizat bakımından, gemi ve donanım bakımından nereden nereye geldiğimiz aşikâr. Ancak coğrafyanın çok zor olması buradaki ihtiyaçların çok fazla olduğunu göstermektedir. Biz kıyaslamaya kalktığımızda civar ülkelerle gerçekten son yıllar da çok ciddi anlamda bir atılım yaptık.  Ama iş insanlarımız cömert Hataylı insanlar bu konuda bize destek sağlıyorlar.  Ben buradaki desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına şükranlarımı sunuyorum.  Hatay Amanos Dağları gibi bir zorlu coğrafyanın içerisinde yer alan bir il.  Dün itibariyle kamuoyuyla paylaşıldı,  4 terörist daha etkisiz hale getirilerek neredeyse yok denecek hale getirildi terör örgütü. Bu hem Hatay için hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti için büyük başarı Amanos Dağları’nın tamamen terörden temizlenmiş olması, hem ekonomimiz açısından hem de turizm açısından bu bölgede yaşayan insanlar refahı ve huzuru açısından önemli bir adım.  Yıllardır burada mücadele eden yiğit kahraman Türk evlatları bunun üstesinden geldiler,  bundan sonrasında da üstesinden gelmesini bileceklerdir.  Ben buradan tüm güvenlik güçlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hatay halkı gerçekten çok cömert.  Emniyetimize Sahil Güvenliğimize bağışlanan bot var, araçlar var.  Türkiye genelinde Sahil Güvenliğe yapılan ilk bağış. Hayırlı uğurlu olsun diyorum, kazasız belasız görevler vazifeler diliyorum buraya katkıda bulunan tüm insanlarımıza Türkiye Cumhuriyeti adına da şükranlarımı sunuyorum, saygılar sunuyorum” dedi.

Tören, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’a,  Tosyalı Demir  ve Çelik Sanayi Yöetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu’ya, İskenderun Uluslararası Liman işletmeciliği Genel Müdürü Gündüz Arısoy’a, İskenderun Demir ve Çelik Anonim  Şirketi Genel Müdürü  Mesut Keyfli’ye, Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci’ye,  MMK Metalürji Genel Müdürü Deniz Kvasov, Yazıcı Demir Çelik Sanayi ve Turizm Ticaret Şirketi Müdürü Osman Gözükara’ya plaket sunumuyla son buldu.

Bir cevap yazın