Kadın çiftçilere pozitif ayrımcılık!

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Eşi Gülay Çolakoğlu ile birlikte, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısı ile üyelerinin büyük bir çoğunluğu kadın çiftçilerden oluşan S.S. Samandağ İlçe Merkezi ve Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile S.S. Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletmecilik Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Reşat Duymaz, Samandağ İlçe Tarım ve Orman Müdürü Öner Sertkol ve Kırsal Kalkınma Şube personelinin de eşlik ettiği ziyaret kapsamında Çolakoğlu Çifti, Kadın Girişimi Üretim ve İşletmecilik Kooperatifi’ne ait üretim yerinde kadın çiftçilerin ürettikleri reçel, marmelat, salça gibi ürünleri incelerken, İl Müdürlüğü tarafından Desteklenen Kırsal Kalkınma Yatırımları kapsamında yapmayı planladıkları projeler ile ilgili de bilgi alışverişinde bulundu.

Kadın çiftçiler tarafından Samandağ ilçesi Hıdırbey Mahallesinde düzenlenen Nizam Çelik işletmesindeki Nar Ekşisi yapım etkinliğine de katılan İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, kadın çiftçilerin 15 Ekim Kadın Çiftçileri Günü’nü kutlayarak, “Hem anne olan hem de tarlasında, bahçesinde gece gündüz demeden ailesine ve Türk tarımının gelişmesine katkı sunan kadın çiftçilerimizin gününü kutlar, çalışmalarında bol kazançlar dilerim. Bakanlığımız hibe programlarında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Bu hibelerden ve desteklerden ilimiz çiftçilerinin azami bir şekilde faydalanması için il Müdürlüğü olarak Kadın çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın