Hatay’daki yangın komşuya nöbet tutturdu

Belen-İskenderun ve Arsuz ilçelerinde terör örgütlerince çıkarıldığı ihtimali üzerinde durulan ve ciddi zararlara yol açan orman yangını dolayısıyla Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde yaşayan köylüler, olası bir girişime karşı ormanları korumak için nöbet tutmaya başladı. Orman yangınları nedeniyle nöbetleşerek ormanı korumaya çalışan Çamlıyayla – Giden Mahallesi’nin tedirgin köylülerine, mahalle muhtarı Gökhan Şenol da eşlik etti.

Son günlerde sabotaj ihtimalleri ile birçok ilde ve noktada yanan binlerce hektar ormana üzülen Mersinli köylüler, mahallenin hudutları içinde yer alan fıstık çamı ve katran ağaçlarından oluşan yaklaşık 10 bin dönümlük ormanı korumak için üç saatlik nöbetin ardından, nöbet teslimi yaptığı öğrenilen 10 kişilik nöbet timi, ormanları korumaya devam edecekleri mesajı verdi.

Köy halkı ile birlikte nöbet tuttan Mahalle muhtarı Gökhan Şenol, “Son zamanlarda Türkiye genelinde çıkan orman yangılarının ve bu orman yangınlarının hainler tarafından yapıldığı göz önünde bulundurularak biz de köyümüz sınır ve hudutları içinde köy halkımızla beraber köyümüzün ormanlarını 10 vatandaşımızla birlikte devletimize destek çıkarak korumaya çalışıyoruz. Bizim köyde vatandaşımızın ekmeği ormanlarımızdır. Ormanımız olmazsa, hayat olmaz” dedi.

Bir cevap yazın