Hatay’a yeşil gelecek!

Hatayspor, ‘Hatay’a yeşil gelecek’ kampanyası ile zarar gören ormanlar için fidan bağışı kampanyası başlattı. 15 Kasım tarihine kadar olan sürede takımın tüm maçlarında hatıra bilet uygulamasını hayata geçiren Hatayspor, alınan her hatıra bileti ile ormanlarımıza 1 adet fidan dikecek. Atakaş Hatayspor’un kulüp binasında düzenlenen toplantıda, HatayaYeşilGelecek kampanyasının tanıtımına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatayspor Başkanvekili Aydın Toksöz, Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan ile kulüp yöneticileri katıldı.

“Hatay olarak çok acı çektik”

Son bir ay içerisinde Hatay’da ard arda çıkan yangınların, Hatay halkını tedirgin ettiğini ve yanan ağaçlar yerine ekilmek üzere kampanya başlattıklarını belirten Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, “Son 35 günde Hatay’da Samandağ’dan başlamak üzere Dörtyol’a kadar çok fazla yangın çıktı. En son Cuma günü sabahından itibaren Cumartesi akşamına kadar iki gün boyunca Arsuz, Belen, İskenderun, Samandağ, Payas ve Dörtyol’da çeşitli zamanlarda farklı bölgelerde yangınlar çıktı. Hatay olarak çok acı çektik. Tek teselli olduğumuz konu insanlarımızdan hafif yaralananlar oldu ama can kaybı olmadı. İnsanlarımızın beslediği hayvanlardan can kaybı olmadı. 300 hektar civarında ormanımızı kaybettik. Tabi ki ormanın içinde birçok canlı hayvanımızı da kaybettik. Bu vesile ile bütün Türkiye Hatay’da çıkan bu yangınlara seyirci kalmayacaklarını sosyal medyadan, telefonlarla ve vermiş oldukları demeçlerle bizleri yalnız bırakmayarak ifade ettiler. Bu nedenle biz Hatayspor olarak bir kampanya başlattık. Bu kampanyamızın tekrardan yeşerteceğimiz ormanlarımız, ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını temenni diliyorum” dedi.

 “Anı biletleri alınan her maç biletinin yerine geçecek ve bir fidanı temsil edecek”

Toplanan paraların tamamının ağaca dönüştürüleceğini söyleyen Hatayspor Başkanvekili Aydın Toksöz ise, “Şehrimizde bir aydır süre gelen sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılara Hatayspor olarak duyarsız kalamazdık. Bununla ilgili bazı çalışmaları başlatmak üzere ağaçlandırma kampanyası başlattık. Projemizde amaç şehrimize yanan her ağacın yerine en az 100 fazlasını dikmek. Bunu oluştururken Hatay’a ve Hatayspor’a katkı sunabilecek, şehrimizin birliktelik gücünü tüm dünyaya buradan duyurmaya çalışacağız. Yarından itibaren anı biletlerimiz basılacak. Anı biletleri alınan her maç biletinin yerine geçerek, dikeceğimiz bir fidanın belgesini taşıyacak. Valimizin de desteği ile bağış için gerekli izinlerimizi aldık. Orman İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler ile bir ağaç fidanının Orman Müdürlüğünce 10 TL’ye satıldığını öğrendik. Her fidanın alınabilmesi için de bir bilet alınmasını ön görüyoruz. 11-15 Kasım tarihleri arasında yapacağımız maçla sonuçlandırıp topladığımız paraların tamamını ağaca dönüştürmek üzere valimiz ve Orman İl Müdürlüğümüze çeki teslim edeceğiz. Buradaki süreç sadece ağaçlandırma ile bitmeyecek. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacak projelerimiz de olacak” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın