Arsuz, Hassa, Belen hastanelerinin yapımı başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana, Hatay, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis İl Sağlık Müdürleri ile Adana’da düzenlediği Bölge Değerlendirme Toplantısı’nda biraraya geldi.

Koronavirüs ile mücadeleyi yerinde görmek ve acil müdahale gerektiren konulara çözüm üretmek amacıyla 7 ilin sağlık müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Bakan Koca’ya Hatay’daki vakalar, alınan tedbirler, tedavi hizmetleri, yoğun bakım doluluk oranları ve solunum cihazı doluluk oranları hakkında brifing verdi.

Bakan Koca, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat’ın Hatay ili sağlık tesisleri ve yatırım talepleri noktasında isteklerini olumlu bularak Hatay halkına Erzin, Payas ve Dörtyol ilçelerini kapsayan sağlık tesisi yatırımları müjdesi verdi.

 Hatay’ın sağlık altyapısını iyileştirmek üzere yoğun bir çaba içerisine girdiklerini anlatan Bakan Koca, “Geçen yıl başladığımız Dörtyol 250 yataklı Devlet Hastanemizin inşaatını yüzde 50 seviyelerine getirdik.75 yataklı Samandağ Devlet Hastanesi inşaatımız devam ediyor. Yakın zamanda 50 yataklı Arsuz İlçe Devlet Hastanesinin, 50 yataklı Hassa İlçe Devlet Hastanesinin, Belen İlçe Hastanesinin inşaatlarına da başlıyoruz. Ayrıca İskenderun 600 yataklı İlçe Hastanemizin arsa sorunu çözüldü.12 Kasım’da proje ihalesini yapıyoruz. Payas Belediyemiz 30 dönümlük bir yer tahsis çalışmalarına başlamış durumda, tahsisin tamamlanmasını müteakip yatırım programına alıp, Payas ilçemize de hastane kazandırmak istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın