İbrahim Gül’ün yangın feryadı!

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Sarımazı’da başlayıp 3 ilçeyi etkileyen orman yangını dışında aynı gün Belen’de iki yangın daha çıktığını açıkladı.  Belen’de sabah saatlerinde Derebahçe Bahallesi’nde çıkan küçük çaplı yangının büyükşehir ekipleri tarafından söndürüldüğünü, aynı gün Belen – İskenderun ve Arsuz’un kesiştiği Sarımazı’da saat 9,30 gibi bir yangın daha çıktığını ve rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü anlatan Başkan Gül, saat: 12.30 sıralarında da Müftüler Mahallesi’nde bir yangın çıktığını ve söndürme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Can kaybının olmamasının kendilerini sevindirdiğini de anlatan Başkan Gül, Belen – İskenderun ve Arsuz’u da kapsayan, ev ve işyerlerine de zarar veren yangının yaklaşık 30-40 bin kişinin yaşam alanını etkilediğini söyledi.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, “Belen’de erken saatlerde, saat 6,30 gibi Derebahçe Mahallesinde başlayan yangını büyükşehir ekipleri söndürdü. Saat: 9.30 gibi İssume’de başlayan yangın rüzgarın şiddetli olması nedeniyle İskenderun sınırına kadar olan bölgeyi etkisi altına aldı. O bölge içerisinde tahliye edilen evler ve yanan evler oldu. Araçlar zarar gördü. Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerimiz dumandan etkilendi, ama şu an sağlık durumları iyi. Saat 12.30 gibi Müftüler Mahallemizde bir yangın çıktı. Oradaki kolejimizi de boşalttık. Rüzgar sebebiyle müdahalede sıkıntı olsa da Orman Bakanlığı, il müdürlüğü ve bölgedeki ekipler yangına müdahale ediyorlar. İnşallah en kısa sürede kontrol altına alınarak daha fazla zararın önüne geçilecek. Yangının başladığın nokta 3 ilçenin kesiştiği nokta. Belen – İskenderun ve Arsuz. O bölgedeki alanları ve fabrikaları da sayarsak yangın 30 – 40 bin insanın şu anda yaşadığı bölgeyi etkilemekte. Havadan takviye alındığı sürece inşallah en kısa sürede kontrol altına alınır. Yön değiştiren bir rüzgar olduğu için, her an yön değiştirebildiğinden hareket kabiliyeti değiştiği için söndürme işlemi biraz zaman alabilir” dedi.

Bir cevap yazın