İskenderun’da ‘Baskın’ gibi denetim!

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin şekilde sürdürülebilmesi için ülke genelinde aralıksız devam eden denetimler İskenderun’da bu kez Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Hayrettin Baskın koordinasyonunda gerçekleşti.

İlgili/yetkili kurum ve kuruluşların yöneticileri ve personelleri, mahalle muhtarları, esnaf ve meslek odaları temsilcileri ile genel ve özel kolluk birimlerinin katılmıyla gerçekleştirilen denetimde, Kaymakam Vekili Baskın, “Kontrollü/Sosyal/Hayat” döneminde temel prensip ve esaslar olarak ön plana çıkan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik v.b. hususların yanı sıra bütün iş kolları ve yaşamın tüm alanları için belirlenen tedbirler ve kurallara uyulup uyulmadığına dair denetim yaptı.

Ülke genelindeki tüm il/ilçelerde eş zamanlı olarak “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla gerçekleşen denetim kapsamında; Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Sayın Hayrettin Baskın vatandaşların yanısıra işletmeleri de ziyaret ederek, maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik gibi tedbir ve kurallara uyulup uyulmadığına yönelik yaptığı denetimde, kurallara hassasiyetle uyulmasının önemine dikkat çekti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, salgınla mücadele denetimi için sürekli sahada olduklarını belirterek, “Her birimizin bu mücadele önemli bir görevi var. Kovid-19’a yayılma fırsatı vermeyelim” diyerek,  vatandalar ve esnafı uyardı.

Bir cevap yazın