Akabe Mobilya, iyi ki KOSGEB ile tanıştı!

Faaliyetine Hatay’da 100 metrelik bir alanda kereste ticareti ile başlayan Akabe Mobilya, Hatay’da KOSGEB desteklerinden ilk faydalanan firma olarak bugün 18 ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiriyor. 1989 yılında 100 metrelik alanda kereste ticareti amacıyla Halil İbrahim Toysal tarafından kurulan Akabe Ticaret, bugün 7 bin metrekare kapalı alanda Ar-Ge, Dış Ticaret, Muhasebe, Kalite Kontrol, Boyahane, Montaj, Doğrama ve Paketleme departmanları ile Hatay Mobilyacılar İhtisas Sanayi’nde Akabe Mobilya olarak faaliyetini sürdürüyor.

KOSGEB’in 8 programından faydalandı

Akabe Mobilya’nın KOSGEB desteklerinden faydalanmaya başlayan ilk firmalar arasında yer aldığını ifade eden İşletme Yetkilisi Halil İbrahim Toysal, “Kereste ticaretiyle 1989 yılında başlayan sürecimiz 1993 yılında 3 adet eski teknoloji makine ve 5 personelle sandalye imalatına başladı. Daha sonra 1996 yılında 400 metrekarelik bir alanda Antakya Sanayi Sitesi’nde klasik mobilya imalatı ile devam etti. Ülkemizin o günkü yetersiz koşullarında KOSGEB ile tanışma fırsatımız oldu. KOSGEB’in o günlerde sağladığı Makine Teçhizat Desteği, Teknoloji Geliştirme Desteği, Fuar Katılım Desteği ve ihracat kredileri firmamızın büyümesine önemli katkı sağladı. 2004 yılında zigon sehpa üretimine başladık ve aynı yıl ilk ihracatımızı KOSGEB destekleri ile gerçekleştirdik. Hatay’da KOSGEB desteklerinden ilk faydalanan firma unvanını taşımaktan gurur duyuyoruz. Devletimizin küçük işletmelere KOSGEB kanalıyla verdiği bu destekler bizi şu anda 25 ülkede ticaret yapabilen marka haline getirdi” dedi.

25 ülkeye ihracat

Yurt içinde 45 farklı ilde özel firmalara üretim ve tedarik sağladıklarının altını çizen Toysal, “Yurt içi pazarda mobilya sektöründe faaliyet gösteren mağaza ve toptancı firmalar pazarımızı oluşturuyor. Yurt dışı pazarda ise başta Irak, Suudi Arabistan, Nijerya, Filistin, Amerika, Dubai, Romanya, Gana, Bahreyn, Kuveyt, Azerbaycan, Hindistan, Libya, Lübnan, Sudan, Yemen, Avusturya, Almanya ve İran olmak üzere toplamda 25 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. En zor zamanlarımızı KOSGEB destekleri sayesinde atlattık. İlk olarak 2007 yılında KOBİ İhracat Destek Kredisi ile kapımızı araladık. 2008 yılında 1000+1000 Makine Teçhizat Kredisi ile Mobilya, CNC, doğrama ve ağaç işleme makinelerini tedarik ederek üretimimizi daha teknolojik bir alt yapıya kavuşturduk. Bugüne kadar KOSGEB’in 8 ayrı programından faydalandık. Alınan bütün bu destekler işletmemizi her yıl bir adım daha ileriye götürmemize öncü oldu. Bugün Akabe Mobilya olarak alanında sektöre öncülük ediyorsak, KOSGEB’in sağlamış olduğu bu destekleri en iyi şekilde değerlendirmemizden kaynaklıdır. 2007 yılından bu yana KOSGEB ile sürekli işbirliği halindeyiz. O yıllardan bu yana Ar-Ge, Makine Teçhizat, Teknolojik Altyapı ve ekipman alımı, inovasyon çalışmaları, kalifiye personel istihdamı, üretim alanını geliştirme ve iyileştirme çalışmaları, olmak üzere birçok alanda işletmemize katkı sağladık. KOSGEB’e işletmemize sağladığı bu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” ” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın