Koronavirüs öncelikli sağlık zirvesi!

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, ilçe ziyaretini bu kez ilin nüfus yoğunluğu açısından en büyük ikinci ilçesi İskenderun’a gerçekleştirdi. İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter’i makamında ziyaret ettikten sonra, ilçe sağlık müdürlüğü personelleri ile bir araya gelen Hambolat, daha sonra İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne geçti.

İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Yeter’den, korona tedbirleri ve mücadelesi konusunda ilçede yürütülen çalışmalar ve sağlık hizmetleri hakkında brifing alan Hambolat, sağlık hizmetlerinin yerindeliği, ekipman ihtiyacı ve ilçenin sağlık hizmet ihtiyaçlarını değerlendirmenin yanısıra, yeni sağlık yatırımlarını değerlendirdi ve personelin sıkıntılarını dinleyerek notlar aldı.

İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yöneticileri ve personelleri ile de bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Hambolat, tesis yöneticilerinden sağlık hizmetleri, poliklinik hizmetleri ve acil diş hizmetleri hakkında bilgiler aldı.

İskenderun halkının hizmetine giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasının fiziki alanlarında da incelemelerde bulunarak gerekli notları ve ilgili dokümanları alan Hambolat, “Ziyaretlerimizdeki asıl amaçlarından bir tanesi de halkımıza kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek için her türlü fedakârlıkla görev yapan personellerimizin memnuniyeti için ihtiyaçlarının yerinde değerlendirilmesini ve giderilmesini sağlamak. Bununla birlikte hastalarımızın daha iyi şartlar altında hizmet alabilmeleri adına yerinde tespit ve denetim yapmaktır. Bunun için de ilk önce binaların fiziki yapısına ve eksikliklerine bakıyoruz. Daha sonra ise personelimizin teçhizat, ekipman gibi istek ve taleplerini önemsiyor, personellerimiz ile bir araya geliyoruz. Hızlıca yerinde çözemediğimiz problemler var ise notlarımızı alarak en kısa sürede gidermeye çalışıyoruz. Korona Virüs ile mücadelemiz Hatay Valiliğimizin koordinatörlüğünde devam etmekte olup, tedbirleri unutmuyoruz, sevdiklerimizi üzmemek için tedbirleri elden bırakmıyoruz, rehavete kapılmıyoruz” dedi.

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, toplantı sonrası yürütülen sağlık hizmetlerinde gösterdikleri özveri ve fedakarlıkları için sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Bir cevap yazın