JUMANAH Arsuz’a çok yakışacak

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Hatay’ın turizm ilçesi Arsuz, ilk 5 yıldızlı oteline kavuşuyor. Gözcüler Sahili’nin bulunan hazineye ait yaklaşık 21.695m2’lik hazine arazisinde yaklaşık 3 yıl önce Yap-İşlet-Devret modeli ile 49 yıllığına Arsuz Kaymakamlığı’nın da teşvikleri ile ihale ettirilen JUMANAH PREMİUM CONCEPT OTEL’in  şantiye alanı hazırlandı. İhale imar, teşvik gibi tüm işlemleri tamamlanan ve şantiye alanı çevrilerek temel hazırlıklarına başlanan Ateşdemir Turizm Ltd Şti’ye ait otel şantiye sahasında inceleme yapan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, çalışmalar hakkında mal sahibi Ateşdemir Turizm Ltd Şti patronlarından Mustafa Tekdemir ve teknik sorumlulardan bilgi aldı.

Kaymakam Adayı Yaşar Artar, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan’ın da eşlik ettiği incelemede Arsuz’a 5 yıldızlı otel kazandırmanın sevincini paylaşan Kaymakam Sarı,  otelin önümüzdeki haftalarda temel atma töreni yapılacağını ve yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Otelin Arsuz’daki bir açığı büyük ölçüde kapatacağını ve katma değer sağlayacağını ifade eden Kaymakam Sarı, 165 kişiye istihdam sağlayak olan otelin hayata geçmesinde Turizm Bakanlığı yetkililerine ve Hatay Valiliğine, Milletvekillerine, belediye yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, otelin ilçeye, bölgeye ve ülkeye hayırlı – uğurlu olması temennisinde bulundu.

Şirket patronlarından Mustafa Tekdemir de bölgelerine hizmet etme fırsatı bulduklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, bu önemli günün kendileri için gurur günü olduğunu söyledi.  Tekdemir, Turizm Bakanlığı yetkilileri, milletvekilleri ve belediyelere teşekkür ederken, işlerinin daha hızlı yürümesi adına Bakanlıklar düzeyinde ve yerelde verdiği destekten dolayı Kaymakam Musa Sarı’ya  ayrıca teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Turizm Teşvik Belgeli otel içeriğinde ise;

  • 202 oda, 404 yatak kapasitesi,
  • 6 Apart Villa
  • 3 açık, 1 kapalı havuz
  • 14 işyeri
  • 12 toplantı ve balo salonu
  • Hamam, SPA, spor salonu ve güzellik merkezi
  • 220 kişilik sinema salonu bulunuyor.

Bir cevap yazın