İSTE Cami’nin temeli atıldı

Hatay Valiliği, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlüğü ve İskenderun İlçe Müftülüğü arasında imzalanan protokolle ilk adımı atılan İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin temeli atıldı.

Temel atma törenine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Karatoyuk ailesi, İSTE akademik ve idari personelleri katıldı.

Temel atma töreni öncesi kurban kesilerek İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından dua merasiminin ardından İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin temeline ilk harç için butona basıldı.

 “Katkı Verenlerden Allah Razı Olsun”

Temelini attıkları İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk camiinin 1 yıldan yakın sürede tamamlanmasını beklediklerini ifade eden İlçe Müftüsü Osman Şekerci: “Destek veren İSTE Kurucu Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve Karatoyuk ailesine teşekkür ediyorum.  İSTE kampüs girişinde çok güzel bir camii olacak ve açık-kapalı alanlarında yaklaşık 2500 kişi aynı anda namaz kılıp, ibadet edebilecekler” dedi.

Rektör Depci: “2500 kişi aynı anda ibadet edebilecek”

İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camii’nin hayırlara vesile olmasını temenni eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de, “Selçuklu Mimarisi tarzında olacak olan İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin, 2021 yılının sonuna doğru açılmasını planlıyoruz. Camiinin hizmete girmesiyle İSTE öğrenci ve personelleri burada rahatlıkla ibadetlerini yerine getirebilecekler. Bu vesileyle emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın