Bakan ve Vali Afrin’de

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Reyhanlı Barajı ve DSİ Tesisleri Toplu Açılış Töreni sonrası Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte Afrin’e geçerek, bölgede incelemelerde bulundu.

Ak Parti Hatay Milletvekilleri Abdülkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu ve Hüseyin Şanverdi’nin de eşlik ettiği gezide Bakan Pakdemirli, Afrin’de Olay Yeri İnceleme ile Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğüne geçerek, buradaki MOBESE merkezini gezdi.

Afrin misafirhanesini de ziyaret eden Pakdemirli, burada yaptığı açıklamada ise, Hatay’daki 1,3 milyar liraya varan 3 büyük mega tesisin açılışının ardından bölgeye çok yakın olduğu için Afrin’e bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Afrin halkının, gelirinin 3’te 2’sinden daha fazlasını tarımdan elde ettiğini vurgulayan Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu: “Burada Sayın Valimiz, Vali Yardımcımız, Bakanlığımızın il müdürlüğünden arkadaşlar çalışmalar yapıyorlar. Burada Meclis Başkanı arkadaşımız Muhammed Şir Raşit ile de görüştük, onun da tarımla ilgili bazı talepleri oldu. Özellikle teknik bilgi ve teçhizat yardımıyla alakalı, bunlarla ilgili konularda da bunları karşılayabileceğimizi, zaten şu anda önemli hizmetler yaptık ama daha da fazlasını bölgedeki kardeşlerimiz için yapabileceğimizi söyledik.”

Terör odaklarının yuvalanmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Bakan Pakdemirli “Tabii ki bu bölgedeki kardeşlerimizle bugün sınırlar bizi ayırsa da bir gönül coğrafyasındaki kardeşlerimize yardım etmeyi görev bildik. Burada da arkadaşlarımıza, Suriyeli kardeşlerimize hangi konularda yardımcı olabileceğimiz konusunda çeşitli bilgilendirmeler aldık. Buraya, bölgeye, dünyaya bakış açımız tamamen barış ve huzurdan yanadır ancak ne sınırlarımızın içerisinde ne de sınırlarımızın hemen yanı başında terör odaklarının yuvalanmasına bugüne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz inşallah” değerlendirmesinde bulundu.

Bir cevap yazın