Arsuz Kaymakamı ‘Arnavut’ dedi!

Arsuz Kaymakamlığı’nın girişimiyle Rhosus Antik Kent’in gerçek dokusunu göz önüne çıkarmak için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce döşenecek olan Arnavut Taşı ve kaldırım yapımı işi için bugün yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Antik Kentin sokaklarına Arnavut taşı ve kaldırımı döşenmesi tercihiyle ilçe merkezindeki yol sorununu da çözüme kavuşturacak hamleyi yapan Kaymakam Musa Sarı, çalışmanın Arsuz sokaklarına çok yakışacağını ve çirkin görüntüye de son vereceğini ifade etti.

Arsuz Kaymakamlığı ve DOĞAKA destekli olarak yapılan Sokak Sağlıklaştırması ile belediyenin de proje ortağı olduğu Rhosus Antik Kent’e daha farklı bir hava kazandıracak olan Arnavut Taşı döşeme işi gerçekleşecek alanda inceleme yapan Kaymakam Musa Sarı’ya Kaymakam Adayı Yaşar Artar ve Büyükşehir Belediye Temsilcisi Edip Kaynar eşlik etti.

Kaymakam Sarı, detaylar üzerine taleplerini HBB koordinatörüne iletirken, çalışmanın 5.500 m2 olacağını ve yaklaşık bir ay içerinde tamamlanmasının ardından kullanıma açılacağını söyledi.

Cazibe merkezi haline gelen Rhosus Antik Kent’in sosyal medyada en çok paylaşılan yerlerden biri olduğunu ifade eden Kaymakam Sarı,  Arnavut Taşı ve kaldırım döşeme çalışmasının ardından antik kentin cazibesinin daha da artacağını ifade etti.

Kaymakam Sarı, projede emeği geçenlere ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ayrıca teşekkürlerini sundu.

Bir cevap yazın