‘Emanetin emin ellerde Türkay Hocam’

YÖK Başkanlığının teklifi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Tolga Depci, devir teslim töreniyle görevine başladı. Depci’ye Rektörlük cüppesini Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne atanan İSTE Kurucu Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, giydirdi.

Kurban kesilmesinin ardından, İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından İSTE Rektörlük binası önünde dualar okunmasının ardından makamda gerçekleşen devir teslim töreninde kısa bir konuşma yapan İSTE kurucu Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bundan sonraki süreçte de İSTE’nin yanında olacağını belirterek, “Bugün İskenderun Teknik Üniversitesi için çok önemli bir gün, açıkçası ben çok heyecanlı ve mutluyum, aynı zamanda da gururluyum. Kurucusu olduğum, beş yıl Rektör olarak görev yaptığım görevi, YÖK Başkanımızın teklifleri ve Sn. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Prof. Dr. Tolga Depci hocamıza devir etmek için buradayız. Bizden aldığı bayrağı yükseklere taşıyacağına ve çok başarılı olacağına içtenlikle inanıyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum, Allah muvaffak eylesin. Ben de her zaman İSTE ailesinin başarısı için ve Tolga beyin başarısı için her zaman destek olacağım” dedi.

“Emanet emin ellerdedir”

Göreve yeni başlayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de hizmetlerinden dolayı, kurucu Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’ye teşekkür ederek, “3 yıl önce bu güzide kurum İSTE’de göreve başladığımda çok heyecanlıydım. Sayın Rektörümüzle o zaman yaklaşık 1 saat görüştükten sonra, buraya gelmeyi kabul etmiştim ve yaklaşık 2.5 yıl kendisinin Yardımcısı olarak çalıştığımda, gece gündüz kendileriyle mesailerimiz oldu. Bana kattıklarını hiçbir zaman yadsıyamam, Allah kendisinden razı olsun, görevi kendisinden devir aldık. Aldığımız bu görevi en iyi şekilde yapıp, daha da başarılı olmak adına çok çalışacağız. Türkay hocamızın emaneti emin ellerdedir. Bir kez daha kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İki Rektörün açıklamalarının ardından İSTE kurucu Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE yeni Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’ye Rektörlük cüppesini giydirdi. Prof. Dr. Dereli ardından Barbaros Hayrettin Konferans salonunda İSTE akademik ve idari personelleriyle vedalaşarak İskenderun’dan ayrıldı.

Bir cevap yazın