Antakya’da ‘Hızlı’ güçbirliği!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın ‘Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep-Hızlı Tren Hattı’nın İslâhiye – Hassa ve Kırıkhan üzerinden Antakya’ya ulaşması konusundaki önerisine Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ile Antakya Ticaret Borsası tam destek verdi.

Hatay kamuoyunda büyük heyecan yaratan projeyi desteklediklerini ve Hızlı Tren’in Hatay’a gelmesini istediklerini açıklayan ATSO ve Ticaret Borsası’na teşekkür eden Milletvekili Kaşıkçı, “Tüm sivil toplum örgütlerinin olayı bu şekilde sahiplenmesi şüphesiz süreci olumlu yönde etkileyecektir” diyerek, güçbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın, konunun bir sonraki dönem yatırım programına alınarak Hatay’ın ‘Hızlı Tren Hattı’ ile buluşması talebiyle Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’ne yolladığı yazı şöyle: “Ülkemizin gelişen teknolojiye uygun olarak, emniyetli, hızlı ve konforlu, demiryolu altyapısı için, çalışan ve son dönemlerde yapmış olduğu yatırımlarla, demiryolu ulaşımına büyük ivme kazandıran ülkemizin en köklü kuruluşlarından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları çalışanlarına bağlı bulunduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

Gelişmiş ülkelerde ekonomik ve güvenilir olması nedeniyle en çok tercih edilen ulaşım aracı Demiryolu taşımacılığıdır. Ülkemizde Demiryolu yatırımları hızla yapılmakta sosyal, kültürel ve ekonomik olarak şehirlerimizi birbirine bağlamaktadır. Bu kapsamda yapımı devam eden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı bunlardan biridir. MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattının İslahiye ilçesinden Hassa ve Kırıkhan ilçelerini bağlayarak, Antakya ilçemize ulaşması konusundaki fikrini Hatay Kamuoyu ile paylaşmıştır.  

Konu gündeme geldiği ilk dakikadan itibaren sivil toplum kuruluşlarında sosyal medyada ve Hatay kamuoyunda büyük bir heyecan yaratmıştır. İlimizin jeopolitik ve stratejik konumu düşünüldüğünde böyle bir yatırımın hem sosyal hem de ekonomik olarak ilimize büyük fayda sağlayacağı kanaati kamuoyunda oluşmuştur. ATSO olarak talebimiz, konunun bir dahaki dönem yatırım programına alınarak Hatay’ın ‘Hızlı Tren Hattı’ ile buluşması hususunu ve sürece katkılarınızı önemle arz ederiz.”

Bir cevap yazın