‘Ölüm gemisi’ yeniden İskenderun’a geliyor!

10 Eylül’de Brezilya’daki Rio Grande Limanı’nın tarihindeki en yüklü canlı hayvan sevkiyatı yapılan NADA gemisinin İskenderun’a geleceği ortaya çıktı. ‘Ölüm gemisi” olarak adlandırılan ve daha öncede İskenderun’a geldiği öğrenilen 201 metre uzunluğunda ve 32 metre genişliğindeki gemide 26 bin sığırın yüklü olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Zülal Kalkandelen’in gündeme getirdiği geminin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde İskenderun’a ulaşacağı belirtildi. Kalkandelen’in yazısına göre; Dünyanın en büyük canlı hayvan gemisi NADA’da, Brezilya medyasının bildirdiğine göre, yüzlerce TIR’da günlerdir üst üste seyahat eden 7-12 aylık sığırlar, Namet ve Macaristan merkezli Hunland adına alınmış. Üç haftadan daha fazla sürecek yolculuk nereye dersiniz? Türkiye’ye! Geminin İSKENDERUN Limanı’nda varması planlanıyor. Ne tesadüf ki tam da  O gün gelen binlerce hayvan mezbahalara dağıtılıp öldürülecek. Dünyanın en büyük “et” ihracatçısı Brezilya, geçen yıl toplam 1828 milyon ton “sığır eti” satmış. Brezilya Dış Ticaret Bakanlığı’na göre, müşterileri arasında Irak, Mısır ve Suudi Arabistan’dan sonra dördüncü Türkiye.
NADA, Rio Grande’den ilk kez hareket etse de Türkiye’ye sık geliyor. Hatırlarsanız 2018’de Mersin Limanı’na 25 bin canlı hayvanı getiren gemi de oydu. O dönemde gemide hayvanlara yapılan eziyeti ve ticaretin ardındaki skandalı ortaya çıkarmıştım ama yandaş medyanın yalan haberleriyle vahşet gizlenmek istenmiş; muhalif medya da konu hayvan olunca umursamaz bir tavır almıştı. Sonrasında şarbon hastalığı patlayınca bir süre panik yaşanmış ama her şey devam etmişti.

Bir cevap yazın