HADO ve EXPO üzerine çok ‘Özel’ açıklama

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay’dan Beyrut ve Kıbrıs’a deniz yoluyla ulaşım sağlayacak olan HADO ile EXPO gibi marka projelerin hayata geçmesinde sıkıntı yaşanacağını söyledi. HADO ile ilgili pek çok sorunun hiç birinin fiziki olarak cevaplarının olmadığını ifade eden Milletvekili Özel, “HADO’nun hayata geçeceği kanaatinde değilim” diyerek, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

“Attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değmeli”

HBB’nin HADO ve EXPO teşebbüslerini destekliyoruz. Amma velakin HBB’nin iyi yönetildiği kanaatinde değilim.  EXPO gibi projeler marka işler HBB başkanımıza da teşekkür ediyorum emeği katkısı tartışılmaz. Bunlar güzel işler. EXPO’ya hep beraber sahip çıkalım. İyi niyetli yola çıkılmış ama Antakya ve İskenderun lokasyon planlaması yapılırken bir defa alt yapıyı güçlendirmeniz gerekiyor. Yol, konaklama gibi arka planları var. Sadece peyzaj, bahçe yaparak EXPO yapmış olmuyorsunuz. Expo için harcanan ve harcanacak 100 milyonlarca para var. Hiçbir borçlanma yetkisi meclisten dönmedi. EXPO’nun fonksiyonu tartışılıyor. Harcanan  bu para esnafa dönecek mi? Attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değmeli, birlikte sonucu izleyeceğiz hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum”

“HADO, ile ilgili tatmin edici cevaplar yok”

HADO ile ilgili gerekli izinler ve saha araştırmasıyla ilgili tatmin edici cevaplar alamadığını söyleyen Milletvekili Özel, “İlk duyduğumuzda her Hataylı gibi bizde heyecanlandık. HADO nerden kalkacaksa yardımcı olalım dedik, ancak hız, konfor, yolcu potansiyeli, ekonomik olup olmadığı, talep var mı gibi saha araştırılması yapıldı mı bilmiyorum, bu işin içinde ticaret var, Ticaret Bakanlığı ile gerekli istişareler izinler alındı mı yine işin içinde ulaştırma var, ulaştırma bakanlığı ile görüşmeleri gerekiyor. Gerekli saha çalışması yapılıp yapılmadığı konusunda tatmin edici cevaplar bulamıyorum. Çok soru var hiç birinin fiziki olarak cevapları yok umarız gerçekleşir ama ben HADO’nun hayata geçeceği kanaatinde değilim.

Bir cevap yazın