Mütevazi bir haddehaneden, dünya çelik devleri ligine!

İskenderun’un dürüst ve gerçek ‘Ahi’ esnafı olan ve soba borusu imalatı yapan Hacı Şerif Tosyalı’nın yanında başlayan çıraklıktan, dünyanın çelik devleri ligine adını yazdıran Fuat Tosyalı, babasından devraldığı ‘Ahi’liği zirveye çıkardı.

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdukları haddehane ile yola devam eden ve demir-çelik sektöründe kararlı adımlarla büyüyen Tosyalı Holding, bugün dünyanın tanıdığı bir marka olarak Türkiye’nin gururu oldu.

Fuat, Fatih ve Ayhan Tosyalı kardeşlerin 1993 yılında İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdukları Tosyalı Demir Çelik San. A.Ş. işte zirveye giden bu yolun ilk adımı oldu.

Türkiye’de yapılan yatırımlar ve dev tesislerde hem kendi imzaları, hem ortak girişimleri, hem de yurtdışındaki dev yatırımlarıyla dünyanın dikkatini çeken Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın girişimciliği örnek gösteriliyor.

10 bini aşkın çalışanıyla demir-çelik sektörüne imza atan, 1993 yılının o başarılı delikanlısı Fuat Tosyalı’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Tosyalı Holding, İskenderun adını her yerde gururla taşıyor.

Vizyoner kimliğiyle zirveye çıkmasını bilen Fuat Tosyalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte 8 kişiden oluşan Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da onurla yoluna devam ediyor.

Daha şirketin ilk kuruluş yıllarında kullandıkları ‘Gelecek kalitede gizlidir’ sloganı bugünlerdeki başarılarını anlatıyor gibiydi…

Bir cevap yazın