Sınırı ‘Karagöz’ gözetliyor!

ASELSAN tarafından geliştirilen ve Temmuz ayı başında sınırın sıfır noktasında konuşlandırılan ‘Karagöz GAG Balonlu Geniş Alan Gözetleme Sistemi’, Türkiye- Suriye sınırında kuş uçurtmuyor.

500 metre yükseklikten İdlib kenti ile sınır komşu ReyhanlI’da sınırın sıfır noktasını gözetleyen ‘Karagöz’, olağan dışı hareket tespit ettiğinde, hedefi termal kameralarla belirledikten sonra bilgileri komuta merkezine aktarıyor.

Özel donanımlı kamerayla 8 kilometrelik alanı tarayabildiği gibi operatörün tercihine göre 360 derece dönebilen 17 metre uzunluğundaki balon sistemiyle, 500 metre yükseklikte sınır güvenliğinin sağlanması için gözetleme yapılıyor.

Hafif silahlarla vurulduğu zaman kendini tamir edebilen malzemelerden üretilmesiyle dikkat çeken Karagöz, üzerindeki donanımlarla sürekli gözetleme ve istihbarat, sınır ve sahil güvenliği, afetlerin gözetlenmesi, yol trafik bilgisi toplama, orman yangını tespiti ve erken uyarı, haberleşme rölesi ve kritik tesis güvenliği görevlerini yerine getiriyor.

Bir cevap yazın