Samandağ’da ortak akıl buluşması

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, şu anda kullanılan hizmet binası ile ilgili son meclis toplantısında satış kararı alınmasının ardından kamuoyunda oluşan eleştiri ve tepkiler nedeniyle bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, siyasi partiler ve oda başkanlarının katıldığı toplantıda konuya açıklık getiren Başkan Eryılmaz, daha sonra katılımcıların görüşlerini aldı.

Belediye binasının satış kararının kamuoyunda yanış anlaşıldığını, binanın yıkım kararı olduğunu ifade eden Başkan Eryılmaz, “Kendi kendimize satış kararı almışız, satmışız, peşkeş çekmişiz gibi bir şey yok” dedi.

“Ortalığı velveleye verdiler”

Halkın istemediği, benimsemediği hiçbirşeyi yapmayacağının sözünü seçim öncesi verdiğini anımsatan Başkan Eryılmaz, “En son meclis toplantısında belediye meclisi, belediye binasının yeri ile alakalı belediye başkanı ve meclis üyelerine satış yetkisi verdi. Yani bir satış kararı yok. Sormadan, araştırmadan, ne olduğuna bakmadan, bilgi kirliliği yaratarak ortalığı velveleye verdiler. Seçildiğimiz günden beri birileri sürekli olarak kamuoyuna yanlış bilgiler pompalamaya çalışıyor. Bunun ilçeye herhangi bir katkısı yok. Sanki Samandağ’da her gün bir kavga var gibi bir algı yaratılmaya çalışıyor. Bunun ilçemize ve ilçemiz insanına hiçbir katkısı yok. Burada bizim halkımızın zararına, istemediği hiçbir şeyi yapmayacağımızı biz seçim öncesinde de söyledik ve hala aynı noktadayız. Halkımızın istemediği, benimsemediği, ilçemizin ve belediyemizin menfaatine olmayan hiçbir şeyi ne ben ne de meclis üyesi arkadaşlarımız asla kabul edemez” şeklinde konuştu.

“Bina ömrünü tamamlamış”

Samandağ’da haysiyet cellatlığı yapanlardan çok rahatsızlık duyduğunun da altını çizen Başkan Eryılmaz, “Şu anda bulunduğumuz bu bina 1977 yılında, o günün koşullarında o ilçenin nüfusuna göre yapılmış bir bina. Aradan uzun bir zaman geçti ve yaklaşık 11 -12 yıl önce bu bina ile ilgili bir bilirkişi raporu alınmış. Bu rapor, bu binanın sağlam olmadığı, bu binanın yıkılması gerektiği ile ilgili bir rapor. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen maalesef bu bina ile ilgili hiçbir işlem yapılmamış. Yani güvenlik açısından, gerek bu belediyenin içerisinde çalışan personel, gerek dışarıdan belediyeye gelen vatandaşlar açısından ciddi bir risk oluşturan bu binanın yıkılması gerekiyor. Bu binanın yıkılması konusunda, bir tereddüt yok. Mühendis arkadaşların, bilirkişilerin, aklı başında olan herkesin hemfikir olduğu bir konu. Bunun aksini kimse iddia edemez. Birinci derece deprem bölgesi olan bir yerde, ömrünü tamamlamış, deniz kumu ile yapılmış ve acilen yıkılması ile ilgili bilirkişi raporunun olduğu bir binada belediyecilik hizmetlerini yürütemezsiniz. Bu bina yıkıldıktan sonra bizim bir belediye binasına ihtiyacımız var. Bir önceki yönetim tarafından yapılmış bir bina var. Binanın yeri daha öncede ifade ettiğim gibi çok doğru değil. Ama madem bu bina yıkılmak zorunda, Samandağ’ın da bir belediye binasına ihtiyacı var. 9 milyon lira para harcanarak kaba inşaatı bitirilmiş, 8.500 m2 kapalı alan ve atıl durumda olan bir bina var. Gelir gelmez o binanın değerlendirilmesi ile ilgili çok ciddi çaba gösterdim. Birilerinin iddia ettiği gibi kimseye danışmadan, kendi kendimize satış kararı almışız, satmışız, peşkeş çekmişiz gibi şeyler yok. Biz yangından mal kaçıran, hesap vermeyen, şeffaf olmayan bir yönetim anlayışıyla bugüne kadar bu ilçeyi yönetmedik. Biz hemen hemen hiçbir belediyenin yapmadığı şekilde her ay düzenli olarak bu ilçenin gelir ve gider tablosunu canlı yayında, kamuoyu ile paylaşıyoruz. Gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Biz bir dayatma içinde değiliz. Halkımız neyi isterse onu yapacağız. Ama öneri getirirken çözüm üretirken şunun da bilinmesi lazım; bu binanın yıkılması gerek. Mimarlarımız, mühendislerimiz 42 mahalle 125 bin nüfuslu bir ilçenin 15 – 20 yıl sonrasını da düşünmek suretiyle modern çağdaş, ilçenin ihtiyacına uygun, ihtiyacını karşılayacak tarzda bir bina inşa edebilir miyiz. Evet derlerse hiçbir sıkıntı yok, burada yapabiliriz. Ne ben ne de meclis üyesi arkadaşlarımız burada bina yapmayalım ille de oraya gidelim gibi dayatmalar içinde değiliz” dedi.

“İnsan namusuyla şerefiyle ölür”

Eleştirilere açık olduğunu, ancak seçilmiş bir belediye başkanına iftira, küfür  ve hakaret etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Başkan Refik Eryılmaz, “Bu seçimde önemli bir görev verildi. Ama şu unutulmasın ki bir insanın şerefi, namusu gururu bu bize teslim edilen bu görevden daha önemlidir. İnsan onuruyla şerefiyle namusuyla yaşar. Namusuyla şerefiyle ölür. Çok rahatsızım özelikle Samandağ’dan haysiyet cellatlığı yapanlardan. Siyasi hesaplaşma olur, rant peşinde olur, gelinini, oğlunu işe almamışsın olur, başka bir şey olur sebep ne olursa olsun. Seçilmiş bir belediye başkanına ve yönetimine sabah akşam karalama, iftira, küfür hakaretle olmaz. Gittiğim her yerde Ankara’da olsun İstanbul’da olsun hep söylüyorlar, nedir bu kin nedir bu öfke neyi paylaşamıyorsunuz. Eleştiri yap usulüne göre yap. Adabına göre yap. De ki bu adamın toplumda bir konumu var. Eyvallah eleştirin. Bir daha beni başkan yapmayın, oy vermeyin. Ama insanların onuruyla oynamak bu kadar basit olmamalı. Ben gece gündüz çalışıyorum. Bir de bu hakaretleri görüyorum. Bu şeylere hiç gerek yok rica ediyorum. Kimin ne derdi varsa gelsin. Bizim kapımız herkese açık” diye konuştu.

Bir cevap yazın