Döne Teyze gibi pek çok insanın bedduası üzerinde!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun duyurduğu Reyhanlı’da 53 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı terör saldırılarının sorumlularından Ercan Bayat’ın yakalanması ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Terörden Arananlar Listesi’nde “mavi kategori”de yer alan Ercan Bayat’ın yakalanması için harekete geçen emniyet güçleri, “hudut ihlali yapılacağı”na dair bir duyum alınması üzerine 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hudut birlikleri ile birlikte Yayladağı bölgesindeki önlemlerini artırdı. Bölgede devriyelerin yanı sıra belirli noktalara pusu atarak gizlenen askerler, söz konusu bölgeyi mini İHA’larla anbean takip etti.

Denizgören Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında yanında iki çocuk ile bir kişinin yasa dışı yollarla yurda girmeye çalıştığının tespit edilmesi üzerine Mehmetçik hemen harekete geçerek, Bayat’ı kıskıvrak yakaladı.

Reyhanlı’daki patlama sonrası ellerini açarak haykıran ve bu isyanıyla hafızalara kazınan Döne Teyze’nin kaybettiği kızı ve torunu ile birlikte birçok kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının sorumlusu olan Ercan Bayat, Yayladağı İlçe Emniyet Müdürlüğüne, yanındaki çocuklar ise gerekli işlemlerin yapılması için İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Bir cevap yazın