Bakandan Kisecik’e geçmiş olsun ziyareti

Hatay’da 3 gündür devam eden orman yangını dolayısıyla incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antakya’ya bağlı Kisecik Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yangının sıçradığı ve bir köyünün de tahliye edildiği mahallede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Pakdemirli’ye Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir eşlik etti.

Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Pakdemirli, “Şükürler olsun ki can ve mal kaybı yok. 2 köyümüzde 2 vatandaşımıza ait 2 ahırda kısmi zarar var. Şu an itibarıyla yerleşim yerleriyle ilgili tehdit durumu kalkmış durumda. Dün gece saatlerinde Yaylacık’ta yerleşim yerini tehdit etmemesi maksadıyla orman teşkilatının kullandığı tekniklerden olan karşı ateş tekniğini kullanarak yerleşim yerlerini emniyet altına aldık. Tüm yeni teknolojileri kullanarak yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangınla mücadele büyük bir emek ve özveri istiyor. Hatay’da geceden bu yana sevdiklerinden, ailelerinden uzakta bu özveriyi gösteren, bizimle omuz omuza mücadele eden kahramanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda yangının kontrol atına alınacak” dedi.

Bir cevap yazın