Batıayaz’ın muazzam yeşilliği yandı, içimiz yandı!

Samandağ Batıayaz bölgesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, gece saatlerinde yeniden alevlendi.

Orman Genel Müdürlüğü, DSİ, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince 2 uçak, 57 arazöz, 12 dozer, 296 personelin müdahalesiyle kontrol altına alına ve 100 hektarlık alanın kül olduğu yangın sıcak hava ve rüzgar nedeniyle alevlenerek, Yaylacık Mahallesinde bulunan ormanlık alana da sıçradı. Yaylacık Mahallesinde yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürmek için ekipler gece boyunca canla başla mücadele etti.

12 ORMAN YANGINI

Orman Genel Müdürlüğü, 5 Eylül 2020 tarihinde mücadele edilen orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı. Aynı gün 12 orman yangınıyla mücadele edildiği, bu yangınlardan sadece Samandağ ilçesindeki yangının devam ettiği belirtilen açıklamada, “Bugün çıkan 12 orman yangınından 11’inde kontrolü sağladık. Hatay Samandağ yangınını kontrol altına almak için mücadele ediyoruz. Canla başla çalışan tüm kahramanlarımıza kolaylıklar diliyoruz. “Hassas alanlarda hiç ateş yakmasak. Ormanlarımız yanmasa Güzel olmaz mı? İfadeleri yeraldı.

Büyükkaraçay Barajı’ndan su taşındı

DSİ’den yapılan açıklamada ise, “Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi bölgesinde çıkan orman yangınına müdahale için Hatay’da inşa ettiğimiz Arıtma Tesisimizden yangın söndürme arazözlerine su temini sağlıyoruz. Ayrıca yangına etkin müdahale için bölgedeki makinelerimizle de destek vermekteyiz. Bununla birlikte yangın helikopterleri de yakın zamanda işletmeye aldığımız Büyükkaraçay Barajımızdan su temin etmektedir. DSİ olarak Devletimizin tüm kurumlarıyla koordinasyon halinde hareket ediyor ve tek bir fidanın zarar görmesine bile razı gelmiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın