Ankara’dan Hatay’a kesintisiz otoyol açılıyor

Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak olan Türkiye’nin en akıllı yolu Ankara-Niğde Otoyolu’nun 178 km’lik kesimi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı törenle hizmete açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Yap-İşlet Devret (YİD) yöntemi ile yapılan Ankara-Niğde Otoyolu’nun 105 kilometrelik Ankara- Acıkuyu Kavşağı Arası 1’inci kesimi ile 57 kilometrelik Alayhan Kavşağı – Gölcük Kavşağı arasındaki 3’üncü kesimi açılacak olan Ankara-Niğde Otoyolu, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini ulaşım ağıyla birleştirecek.

275 kilometresi otoyol, 55 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 330 kilometre uzunluğundaki otoyol Ankara’yı, Mersin’e, Adana’ya, Gaziantep’e, Hatay’a ve Şanlıurfa’ya kesintisiz otoyol ile bağlayacak. Ankara – Niğde Otoyolunun tamamlanması ile Edirne’den Şanlıurfa’ya bin 230 kilometre kesintisiz ulaşım sağlanacak. Projenin kalan 113 kilometrelik Acıkuyu-Alayhan kavşakları arası 2. kesimini de yılın son çeyreğinde açılacak.

Bir cevap yazın