Atakaş Hatayspor’dan TSYD buluşması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı Prof. Dr. Lütfü Savaş, Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD)’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda yeni sezon öncesi  hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Savaş’a Hatayspor Başkanvekili Aydın Toksöz, TFF Temsilcisi İbrahim Edhem Sunar ve kulüp basın sözcüsü Rahmi Vardının eşlik ettiği toplantıda, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Oğuz Tongsir, “Süper Lig’in yeni takımı Hatayspor’u ve Hataylı dostları ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Türkiye’de sempati toplayan ve hoşgörünün çokça var olduğu bir ilin takımının Süper Lige yükselmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Tongsir, “1967 yılında kurulmuş olan bir kulüp, 53 sene sonra Süper Lig’e terfi etti. Hatay, Türkiye’de sempati toplayan ve hoşgörünün çokça var olduğu bir ilimiz. Geçen sene hiçbir maçını kaçırmadım ve bileğinin hakkıyla Süper Lig’e geldi. Dileğimiz, bu sene de iyi skorları alsın ve şehir olarak topladığı sempatiyi takım olarak da toplasın. Hatayspor’un sponsorları da burada. Onlara da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Asansör takım olmayacağız”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Prof. Dr. Lütfü Savaş da nazik davetlerinden dolayı Türkiye Spor Yazarları Derneği’ne Hatay ve Hatayspor adına teşekkür ederek, “Hatayspor, Hatay’ın kendine has özellikleriyle Süper Lig’de olacak. Herkes ‘Asansör takım olacak mı’ diye konuşuyor ama biz hiç asansöre binmedik. Dizlerimizin üzerinde buralara geldik ve dizlerimiz nasır tuttu. Amatör ruhla çalışan arkadaşlarımız, şampiyon olduktan sonraki gün amatör ruhla çalışmaya devam ettiler. İnşallah ilk maçtan itibaren, sizlerin 2 yıldır yaptığınız sempati yazılarını, bu sene de gazetelerde göreceğiz, televizyonlarda radyolarda duyacağız” dedi.

“Hatayspor lige renk ve ahenk katacak”

Hatay’ın çok önemli bir tarihe sahip olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Lütfü Savaş, “Hatay kıyıda köşede bir yer olabilir ama, 20 yıl esaret altında kalmış, bağımsızlık mücadelesi vermiş, Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan 16 sene sonra bağımsızlığını kazanmış ve canı gönülden isteyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin şehri olmayı tercih etmiştir. Hatay’ın gözü Ankara’ya bakıyor. Hatay’da her siyasi görüşten insan görmek mümkün ama hepsi de Ay-Yıldızlı bayrağa canı gönülden bağlı. 9 yıldır savaşın gölgesinde olmasına rağmen çıt çıkarmadan sevgiyle birbirine bağlanmış bir şehir. Bütün bu özellikleri inşallah Hatayspor’la birlikte Süper Lig’de de sizlerle paylaşacağız. Bizden ne hakemler, ne federasyon ne de yazarlarla ilgili sıkıntılı kelimeler duyamayacaksınız. Biz biraz gelenekseliz. Geçmişte kim bizim elimizden, parmağımızdan tuttuysa, biz de güzel günlerimizi bu dostlarımızla paylaşmak istiyoruz. Bizlere kapısını sonuna kadar açan dostlarımız oldu. Hatayspor lige lezzet katacak. En güzeli de ahenk katacak diyorum. Buradaki tüm dostlarımıza bizi ağırladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın