Şefik Çirkin’den Lütfü Savaş’a cevap gecikmedi

İYİ Parti Hatay İl Başkanı A.Şefik Çirkin ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş arasındaki söz düellosu sürüyor.  Geçtiğimiz günlerde, ‘Şefik Çirkin’in çorbada tuzu yok’ diyerek Millet İttifakı’na katkı sunmadığını belirten Başkan Savaş’a, Şefik Çirkin’den yanıt gecikmedi. Başkan Savaş’a biraz sakin düşünmesini ve kulaktan dolma sözlerle siyaset yapmamasını tavsiye eden Şefik Çirkin, Savaş’ın yanlış sözlerle yönlendirildiğini ve bunu de bir türlü fark edemediğini ileri sürdü. 

Bugüne kadar şeffaf siyaset yaptığını ve yapmaya da devam edeceğinin altını çizen İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin’in, Başkan Savaş’a sosyal medya üzerinden verdiği yanıt şöyle: “Sayın Lütfü Savaş’a tavsiyemiz biraz sakin düşünmesi ve kulaktan dolma sözlerle siyaset yapmamasıdır. Bir TV mülakatında hakkımızda bazı sözleri olmuş. Bizden aslını öğrenmek istediği bir mesele varsa ikimizinde güvendiği ortak dostlarımız var. Onlardan birini istediği zaman gönderebilir. “Dostunuzu” onun düşmanlarından değil dostlarından dinleyip değerlendireceksiniz. Bunun aksi kişiye dost kaybettirmekten başka bir işe yaramaz.  Bir kere biz bir BŞB’nın kimlerle oturup kalktığı ile ilgilenmeyiz bile… İnsanların tercihine saygımız esastır. Ayrıca partimizin eski yöneticileri ile kendisine de çalıştıkları için ilişkili olmasını gayet doğal karşılarız.  Yalnız sürekli bizim Millet İttifakına çalışmadığımız imasında bulunması hem yanlış hem de ayıptır. Ben şahsım olarak sadece İskenderun’da Millet İttifakına destek vermedim ve bunu da açık yaptım gizli yapmadım

Bu konuda basında beyanatlarım var. Şefik Çirkin bu güne kadar şeffaf siyaset yapmıştır, bu günden sonra da aynı olacaktır. Sebeplerini de Genel Merkezimle paylaştım hesabını da verdim. Benden başkası bunun hesabını soramaz bu da böyle biline. Büyükşehir de ki tavrım ise köyümün oylarından bellidir. Onun bunun sözleri ile değerlendirme yapılmaz. Ha tam anlamı ile sağlıklı çalışabildik mi? Hayır. Ancak bunun sorumlusu biz değiliz ve bunu en iyi kendisinin bilmesi lazım. Ben aslında işi tadında bırakmak, sorunun değil çözümün bir parçası olmak adına açıklama yapacağımı bildirdiğim halde yapmayacaktım.  Hatta şu an bile sözlerimize dikkat ediyor kırmaktan kaçınıyoruz. Ama madem çok mevzu oluyor en yakın zamanda bu konularda ayrıntılı açıklama yapmak zorundayız.  Madem söz “Çorbadan“ açıldı bizde iş çorbaya dönmeden sözlerimizi söyleyeceğiz.  Şunu da eklemek isteriz ki biz kendisini yönetmek iddiasında asla değiliz olamayız da… Kendileri “ yönetilmeyi sevmem “ diyor ancak yanlış sözlerle yönlendirildiğini bir türlü farkedemiyor. Bilinmelidir ki bu ayrılık başkalarına yarar. Millet İttifakı’nı bozmak haddimiz bile değildir. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Akşener’in takdirleri başımız üstünedir. Herkese en derin saygı ve sevgilerimle…”

Bir cevap yazın