Süper Lig’in yeni heyecanı; Atakaş Hatayspor

Süper Lig temsilcimiz Hatayspor’un Atakaş Şirketler Grubu ile yaptığı İsim Sponsorluğu anlaşmasının imza töreni ‘İki Marka Tek Yürek’ sloganıyla İskenderun’da gerçekleşti. İskenderunspor’un 3. Lig’de mücadele edeceği müjdesinin de verildiği toplantıda Hatay Vali Rahmi Doğan, Hatayspor ve İskenderunspor’un birbirine kenetlenmesi gerektiğinin altını çizerek “Biz hep birlikte Hatay’ız” vurgusu yaptı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Vali Rahmi Doğan’ın yanısıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Lütfi Kaşıkçı ve İsmet Tokdemir, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Hatayspor Kulüp Başkanı Nihat Tazearslan ve yönetim kurulu ile iş dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

“Süper Ligin yeni heyecanı olacağız”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatayspor Kulüp Başkanı Nihat Tazearslan, Süper Ligde Medeniyetler Şehri Hatay’a yakışan bir takım kurmak için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 9 futbolcu ile yollarını ayırdıklarını ve 5 yeni transferin takıma dahil olduğunu ifade etti.

Transfer görüşmelerinin devam ettiğini ifade eden Tazearslan, “Yeni ekip, yeni stat, yeni heyecanla, Süper ligin yeni heyecanı olacağız” derken, kulüpten maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İşadamı Recep Atakaş’a isim sponsorluğundan dolayı teşekkür etti.

‘Recep Atakaş, bu şehrin değerlerinden’

Hatayspor’un yapılacak protokolle gücüne güç katacağını ifade eden Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Daha ileri hedeflere doğru yürüyeceğiz. Ben bu isim anlaşmasının çok yerinde ve isabetli olduğunu ifade etmek istiyorum.  Recep Atakaş bu şehrin çok önemli değerlerinden bir tanesi. Kendi çabasıyla, gayretiyle, emeğiyle bu noktaya gelmiş ve Hatay’ın her derdine koşan ve dar zamanında Hataylılarla birlikte olan çok kıymetli bir insan. Recep Beyi biz her alanda görüyoruz. Okul ihtiyacı olduğunda kendisine ilettiğimizde okul yaptırıyor, sosyal sorumluluk projelerinin tamamında yer alıyor. Dara düşen, yolda kalan kim varsa onların da elinden tutuyor. Rabbim yolunu açık etsin, ömrünü uzun etsin. Sağlık sıhhat içerisinde ailesiyle birlikte uzun yıllar bu memlekete hizmet etmeyi nasip etsin” dedi.

‘Atakaş Hatayspor’u gönülden destekliyorum’

Hatayspor’un Hataylıların ortak değeri olduğunu ve yaşatılması gerektiğini vurgulayan Vali Doğan, “Hatayspor bizi gerçekten sevindirdi. Geçen yıl İstanbul’dan üzüntülü bir şekilde gelmiştik. Hatay’ın potansiyeli var, Hatay’ın ekonomik gücü var. Dolayısıyla biz bir ve beraber olduğumuzda Anteple tatlı bir rekabet içerisinde bu yarışı götürür diye düşünüyorum. Hemen yanı başımızda Adana da var. O da her yıl direkten dönüyor. Spor herkesimi sevindiriyor. Her kesimden insan Hatayspor’un süper lige çıkmasından büyük bir keyif aldı. Bu ortak değeri yaşatmamız lazım. Bunu canlı tutmamız lazım. Tabi süper lige çıkmakla birlikte farklı bir kategoriye geçtik. Bundan sonrasının biraz daha profesyonel, ortak akıl ve istişare ile götürülmesi gerektiğini biliyoruz. Ben çok futboldan anlamam ama Hatayspor’u gönülden destekliyorum. Maçlarından büyük keyif alıyorum. Takım yendiğinde onlarla birlikte bu sevinci paylaşıyorum. Gördüğüm kadarıyla arkadaşlarda bu profesyonelliği ortaya koyuyorlar. Yeni transfer çalışmaları var. Hükümetimiz çok büyük bir yatırım yaptı Hatay’a. Gerçekten mükemmel bir stad yaptı.  Süper ligde maçları bu statta oynuyor olmak bizim için çok büyük bir avantaj. Gerek gelecek takımlar, gerekse de bizim takımımızın o atmosferi ve ambiyansı yaşayabilmesi için böyle bir ortama ihtiyaç vardı. Bu ortam da sağlandı. Bugün burada mukaveleyi imzalayacağız. Artık takımın ismi Atakaş Hatayspor olacak. Bütün süper lig takımlarının benzer anlaşmaları var. Burada çok doğru bir yola girildi. Ben tekrardan Recep ağabeyime, takımımızı destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“İskenderunspor, 3.Lig’de yoluna devam edecek”

Hatayspor ile İskenderunspor birlikteliğinin önemine dikkat çeken Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Hatayspor altyapısı için çalışmalar var. Takım için antrenman sahası ve sporcuların kalabileceği alanlar yaratmak için çalışmalar yapıyoruz.  İskenderun’la ilgili bir çalışma yapıldı. Şuan 3. Ligde olan bir takım İskenderunspor olarak yoluna devam edecek. Hatayspor altyapısında olan yedek futbolcular daİskenderunspor’da oynayacak ve İskenderunspor’da iyi olan futbolcular da Hatayspor’a destek verecek. Hatayspor ve İskenderunspor’un kenetlenmesi lazım. Bu birlikteliği sağlamak lazım. Bunun çalışması tamamladı. Biz hep birlikte Hatay’ız. Hatay şampiyon olduğunda en çok sevinen bölge İskenderun oldu. Ben hem sporcularımıza hem de Hatayspor’a yolunuz açık olsun diyorum” dedi.

“Değerlerimize sahip çıkalım”

‘Ben değil, biz’ sözünün hedef görülmesini isteyen Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, “Hataylılar olarak 53 yıllık Süper Lig özlemimize son veren Hatayspor’un başarısına katkı sunan başta Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, HBB Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a, Hatay milletvekillerimize, kulüp yönetimine, futbolculara, teknik ekibe ve tüm Hatay halkına yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin küresel ölçekte daha yüksek sesle konuşmasını istiyorsak, sadece yüksek konuşmak değil, sosyal ve kültürel yaşama, eğitime  ve spora da katkıda bulunmak şart. Tüm dünyada spor,Hatayspor gibi markalarla birlikte güçleniyor. Bunu hiç unutmayalım.  Biz kendi değerlerimize sahip çıkarsak, ben değil biz olursak,  daha çok kazanır, daha çok sevinir, daha çok başarılı oluruz.  Bu sözün bir hedef olarak görülmesini temenni ediyorum.  Hangi spor dalında olursa olsun sporsorluk her takım için çok önemlidir.  Amatör yada hangi braşta olursa olsun sponsorluk çok önemlidir.  Hatayspor, süper lige çıkarak Hatay’ın markası olmuştur. Futbol çok meşakkatli ve maliyetli bir spordur. Bunun için sadece birkaç kişinin desteğiyle değil, tüm Hatay’ın gayretleriyle başarıya ulaşacağına inanıyorum.  Bizler, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece Hatayspor’un her kulvarda başarılı olacağına yürekten inanıyorum. İnşallah şampiyonluğu da kutlayacağımız günler için kenetlenelim ve yolumuza bakalım. Hepimizin özlemi süperlig de bir futbol takımımIzın olmasıydı. Çok şükürHatayspor bu özlemimizi gerçekleştirdi. Bizler Atakaş olarak Hatayspor’a isim sponsoru olmamızdan dolayı çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Bu isim sponsorluğunuAtakaş’a uygun gören Sayın Valimize, HBB Başkanımıza, milletvekillerimize ve tüm Hataylılara yürekten teşekkür ediyorum. Ben bu şehirde doğdum, büyüdüm ve yatırımlarımı bu şehre yaptım. Yaşadığım bu güzel şehre her zaman destek olmaya devam edeceğim, Hatayspor’unTürk futboluna ve tüm Hataylı taraftarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın