Hatay Valisi Rahmi Doğan, Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Yılmaz ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 95. Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.
Vali Doğan’ın yanısıra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun, Osmaniye İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Gizlice, Osmaniye TSO Başkanı Devrim Aksoy, Kahramanmaraş TSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ve Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’in katıldığı toplantının açılış konuşmasını Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz yaptı.
Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdinç Yılmaz, pilot uygulama olarak Hatay’da Antakya Mobilya İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nde yer alan firmalara yönelik uygulanan programın, benzer programlarının Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde de diğer sektörlere yönelik olarak uygulanacağını söyledi.
Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi bakanlık onayı aşamasında
2020 yılının destek programlarına yönelik rehber çalışmalarının taslak olarak tamamlandığını ifade eden Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdinç Yılmaz, “Bilindiği üzere Kalkınma Ajanslarının Yönetim Kurulu Başkanlığı, faaliyet bölgesinde yer alan illerin Valileri tarafından dönüşümlü olarak yürütülmektedir. 25 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı şahsım tarafından yürütülmeye başlanmıştır. Bu vesile ile önceki dönemde Kurul Başkanlığını yürüten valilerimizin şahsında değerli Yönetim Kurulu Üyelerine hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ajansımız faaliyetlerine 2020 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde devam etmektedir. Destek programları kapsamında, ilk kez Ajansımız tarafından uygulanan “finansman desteği” programında değerlendirme çalışmaları tamamlanmıştır. Bugünkü toplantımızda, değerlendirme sonuçlarının uygun bulunması halinde başarılı projeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Yönetim Kurulu’nun uygun bulması ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı sonrasında yeni programların Eylül ayı içerisinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Ajansımızın destek mekanizmaları arasında yer alan Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Osmaniye Denetimli Serbestlik Hizmetleri Sürekli Eğitim Merkezi Projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Proje ile oluşturulacak merkezde, denetimli serbestlik kapsamındaki kişilere, kişisel gelişim ve meslek kazandırma eğitimleri verilecektir. Bununla birlikte Kahramanmaraş Metal Mutfak Eşya Test Analiz ve Ar-ge Merkezi, Hatay Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Kullanım Tesisi ve İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi projeleri Bakanlık onayı aşamasındadır. Kahramanmaraş Çağlayancerit Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi Projesi’nde ise başvuru süreci tamamlanmıştır” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Osmaniye’de hayata geçirilen projelerden de bahseden Vali Yılmaz, 2021 yılında uygulanacak destek programları ve yürütülecek faaliyetlerin yer alacağı çalışma programının ilgili paydaşlarla işbirliği içerisinde hazırlandığını ifade etti.
Açılış konuşmasının ardından, DOĞAKA 95.Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.