Samandağ için bir imza daha!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Samandağ’da yapılması planlanan Samandağ Özel Eğitim Uygulama Okulu protokolünü imzaladı. Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Vali Doğan’ın yanı sıra, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hayırsever Hikmet Eryılmaz ile ailesi ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Vali Doğan, Hatay’da beşinci okul protokolüne imza attığını belirterek, “Öncelikle böyle hayırlı bir işe vesile oldukları için Hikmet Bey’e teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar biz göreve başlayalı 2 yıla yaklaştı bu 5. okul protokolümüz. Bu şunu gösteriyor ki Hatay’da Hataylı hayırseverlerin bu konuda ne kadar istekli ve arzulu olduklarını ortaya koymuş oluyor. Bugün yine Samandağ’da Milli Eğitim Müdürlüğümüze başvurarak bir okul yapımı için destek vermek istediğini ifade eden Hikmet Bey’in, 3 milyonluk nakdi desteği ve geri kalan kısmını da Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesinden tamamlayacağımız Özel Eğitim Uygulama Okulu ile ilgili protokolü imzalayacağız. Vatandaşlarımıza, çocuklarımıza ve öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Hayırseverlerimiz yapmış olduğu bu güzel davranışı, hareketi diğer vatandaşlarımıza, varlıklı insanlarımıza da örnek olmasını istediğimiz için bu tür törenleri yapıyoruz. Böylece onları onore etmiş oluyor hem de diğer vatandaşlarımız da böyle bir hayır olduğunu bu hayırlara açık olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bunlar sadaka-i cariyedir. Siz öldükten sonra bile sevabı gelen size sevabı yazılan işlerdir. Eğitim de bunların en başında gelendir. Dolayısıyla çocuklarımızın iyi yetişmesi çocuklarımızın iyi bir eğitim alması en büyük hayırdır” dedi.

Hayırseverlerin, eğitim yükünü hafiflettiğini söyleyen Vali Doğan, “Biz devlet olarak yatırımlarımızı yapıyor, okullarımızın her türlü donanımını karşılıyor, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin en iyi şartlarda eğitim faaliyetlerini yerine getirmesi için gayret gösteriyoruz. Ancak vatandaşlarımızın da burada bizim üzerimizdeki yükü hafifletmesi ayrıca hoşumuza gidiyor, bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yapılan hayrın meblağına da bakmıyoruz. Önemli olan buradaki niyet ve göstermiş olduğu gayret. Hikmet Bey’e de Samandağ’ı İlçemizde böyle bir okul için destek vereceğini ifade etti. Ben tekrar hayırseverimize, çocuklarına ve ailesine Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına şükranlarımızı sunuyorum. Allah hayrınızı kabul etsin” şeklinde konuştu.

Hayırsever Hikmet Eryılmaz ise, Samandağlı olarak doğup büyüdüğü memleketine kalıcı bir eser bırakmak istediğini belirtirken, “Buna istinaden Kaymakamımıza bir okul yaptırmak istediğimi dile getirdim.  Sayın Kaymakamımız beni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne burada bana Samandağ’ımızda bir Özel Eğitim Uygulama Okulunun eksikliğinden bahsetti. Ben de bu eksikliği memnuniyetle giderileceğimi dile getirdim. Sayın Valimiz de bu arzumu uygun görerek beni mutlu ettiler. Böylece 16 derslik bir Özel Eğitim Uygulama Okulunun hayata geçirebilme mutluluğuna eriştim, çok sevinçliyim Sayın Valime huzurunuzda Çok teşekkür ederim”dedi.

Bir cevap yazın