Serkan Topal, Şefik Çirkin’e hakverdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, katıldığı bir radyo programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı doğalgaz müjdesini değerlendirirken, bu müjdenin yeni olmadığını, hükümetin gündem değiştirmeye çalıştığını söyledi. İktidarın müjdesini “Pandemi sürecinde zarar gören vatandaşların bütün masrafını ödüyoruz” şeklinde beklediğini ifade eden Milletvekili Topal, pandemi sürecinde esnafın ve vatandaşın yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

Milli servetlerin topluma kazandırması konusunda iktidarın yanında olduklarını söyleyen Topal, “Ancak bu açıklanan müjde yeni müjde değil. Acaba gündem değişikliği söz konusu mu? Umarım öyle değildir. 2023’te değil 2021’de bu doğalgazı en hızlı şekilde çıkaralım ve piyasaya sürelim. Bütün vatandaşlarımıza da eşit, en ucuz şekilde dağıtmaya çalışalım. İktidarın müjdesini “Pandemi sürecinde zarar gören vatandaşların bütün masrafını ödüyoruz” şeklinde beklerdik. Pandemi sürecinde vatandaşa, esnafa evde kal deniliyor ama evine götürecek ekmek parası yok, SGK primlerini ödeyemiyor, masrafları, kirası bütün bunların hesaplaması lazımdı. Madem ekonomik olarak iyiyiz vatandaşlarımız neden işsiz, neden maske alacak parası yok. Vatandaşın kredi borcu 3 ay öteleniyor. 3 ay sonra haciz geliyor. Vatandaşlara şuan aylık maskeleri dağıtılıyor mu soruyorum? Hayır yok” diye konuştu.

Şefik Çirkin haklı 

İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin’in HBB Başkanı Savaş için “Bize bir şey danışılmıyor, hiçbir yatırımdan haberimiz olmuyor, 60 bin oyumuzun hiçe sayılmasına göz yumamayız” gibi serzenişlerini haklı bulan Topal, “Bu eleştirilerine sitemlerine, HBB başkanı ivedi şekilde çözüm bulması gerekiyor. İyi parti seçimlerde destek olduğu için Sn. Lütfü Savaş, mutlaka onların halkla ilgili olan taleplerini ivedi şekilde yerine getirme zorunluluğu vardır. Bu haklı sitemlerini eleştirilerini doğru buluyorum. Çözmeleri için konuşacağız. İnşallah da çözülecek. Bazı kırgınlıklar, parti içinde başkalarını desteklemeler her partide olabilir. Siyasi hayatın akışında bunlar olabilir. HBB başkanımızı seviyoruz, birlikteyiz” derken, Hatay Büyükşehir Belediyesini başarılı bulduğunu da ifade etti.

Genel başkanımızın yanındayız!

Muharrem İnce’nin parti kuracağı söylentilerinde cevap veren Topal, “Sn. Muharrem İnce’nin parti kuracağını düşünmüyorum. Kurarsa da biz mevcut genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam ederiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın