Hatayspor’da teknik ekip belirlendi

Hatayspor’un ilk kez mücadele edeceği Süper Lig’deki ilk teknik direktörü Ömer Erdoğan,  teknik kadrosunu oluşturdu. Coşkun Özdemir, Nihat Yüksel, Gökhan Zan, Özhan Pulat, İsmail Serbest ve Mehmet Kale ile birlikte takımı çalıştıracak olan Erdoğan, öncelikli hedefinin ‘Dinamik, sahada mücadeleyi bırakmayacak, oyun anlamında keyif veren, mücadele eden, savaşan bir takım kurmak” olduğunu söyledi.

Erzurum’da kampında, teknik kadro ile takıma eşlik eden Erdoğan, yeni transfer, gelecek pplanlaması ve takım ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“her zaman en iyisi için mücadele edeceğiz”

Yarım asırlık bir tarihe sahip olan ve ilk kez mücadele edeceği Süper Lig’de, şahsımı teknik direktörlüğe layık gören, başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Onursal Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a ve yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Hatayspor son yıllarda elde edilen başarılarla, doğru yönetimin, doğru planlamanın ne kadar önemli olduğunu tüm spor kamuoyuna kanıtlamış bir kulüp. Bu doğru planlamanın sonucunda haklı olarak Hatayspor’un Süper Lig başarısı geldi. Ekibimle beraber başarılı olabilmek için canla başla çalışacağız, mücadele edeceğiz. Bu başarı futbolcu kardeşlerim alın teriyle elde ettikleri başarıdır. Mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayacağız. Hatayspor’un önce Süper Lig’de kalıcı olması sağlayacağız, daha sonra her zaman en iyisi için mücadele edeceğiz.

“Hedefimiz mücadeleci ve karakterli bir takım kurmak”

Transfer dönemini verimli bir şekilde geçirmeye gayret gösteriyoruz. İdmanlar dışında sürekli olarak oyuncu izliyoruz. Futbolcu seçerken futbol kalitesiyle birlikte, karakterlerini de göz önünde tutuyoruz. Benim için karakter çok önemli bir ölçüt. Seçtiğimiz oyuncuların daha önce oynadıkları kulüplere ulaşıp bilgi alıyoruz. Bu zorlu süreci en iyi şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Takım içerisindeki rekabet ortamını da arttırmaya yönelik çalışmalar sürdürüyoruz. Transferlerimizi yapmaya çalışırken tabi ki maddi imkanları da göz önünde bulunduruyoruz. Dinamik bir takım kurmak öncelikli hedefimiz. Sahada mücadeleyi bırakmayacak, oyun anlamında keyif veren, mücadele eden, savaşan bir takım için çalışıyoruz. Benim futbolculuk dönemimden süre gelen mücadeleci oyun yapısını sahaya yansıtacak bir takım istiyoruz. Galibiyeti taraftarımız kadar isteyecek bir takım çok önemli. Oyuncuları bu şekilde değerlendirip seçmeye çalışıyoruz. Transfer komitemiz, Sportif Direktörümüz Fatih Kavlak ve ekibimle birlikte koordineli bir şekilde çalışıp en iyiyi hedefliyoruz. Şu an anlaştığımız ve imzaya kalan transferlerimiz var. İlerleyen günlerde açıklama yapılacaktır.

Kadro derinliği olan bir takım için çalışıyoruz

Dünya’yı etkisi altına alan COVID-19 virüsü sebebiyle hiç alışık olmadığımız bir dönemden geçtik. Oyuncular diledikleri gibi tatil yapamadı. Liglere çok uzun bir ara verildi, daha sonra sıcak havalarda futbol oynandı. Bu süreçten sonra dinlenmeleri gerekirdi fakat maalesef olmadı. Biz Ziraat Türkiye Kupası ile birlikte 50 maç oynayacakmış gibi hareket etmeye ve geniş bir kadro kurmaya özen gösteriyoruz. Rotasyon yapabileceğimiz, oyuncuların en iyi performans sergileyebileceği bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Tüm oyunculardan yüzde yüz verim almak önceliğimiz.

“Başarıyı getiren anahtar kelime, çalışmak”

Hatay, Türkiye’nin kültürel anlamda en önemli şehirlerinden biri. Ben daha önceleri deplasmana geldiğimde gezme fırsatı bulmuştum ve tarihi dokusuna, doğal güzelliklerine hayran kalmıştım. Taraftarda oldukça ateşli, ne olursa olsun takımı destekleyen bir yapıya sahip. Süper Lig’de yine “biz” olarak hareket edeceğiz. Geçtiğimiz senelerde nasıl bir birliktelik varsa aynı şekilde devam etmek en önemlisi ve başarıyı bu getirecektir. Çok çalışacağız. Çalışmak benim hayatımın bir parçası. Kendimi geliştirmek, araştırmak ve yenilik yapmak benim karakteristik özelliklerimdir. Ekibim de aynı şekilde sürekli kendini geliştirmeye çalışan bir ekip. Çalışkanlıklarıyla ön plana çıkan, yenilikçi bir ekiple çalışıyorum. Bu konuda oldukça şanslıyım. Ekibim Özhan Pulat, Gökhan Zan, İsmail Serbest, Nihat Yüksel, Mehmet Kale ve Coşkun Özdemir gibi işlerinde iyi, çalışkan ve karakterli isimlerden oluşuyor. Kendilerine özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. Hep birlikte güzel işlere imza atmak istiyoruz.”

Bir cevap yazın