Vali Doğan, Hatayspor’un yeni yuvasını inceledi!

Yeni sezonda Süper Lig’de mücadele edecek Hatayspor’un maçlarını kendi stadında oynaması için büyük çaba sarf eden Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatayspor Yönetimi ile birlikte 25 Bin seyirci kapasiteli Hatay Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. Çim serme ve koltuk montajı aşamasında olan stadın son durumu hakkında bilgiler veren Vali Doğan, Süper Ligdeki ilk maçımızın da deplasmanda olacağının sinyalini verdi.

İlk maçın ardından milli maç arası verileceğini ve bu süreçte stadın tamamlanacağını ifade eden Vali Doğan, “Süper Lig’e çıkan Hatay sporu tebrik ediyoruz. Yöneticisinden teknik direktörü ne sporcusundan Hatay halkına kadar herkesi tebrik ediyorum. Bu sene Süper Lig’de mücadele edeceğiz. Takım şu anda Erzurum’da çalışıyor hazırlıklarını yapıyor, arkadaşlar bir taraftan da transfer çalışmalarını devam ettiriyor. Takımın yeni yuvasını hazır hale getirmek için Gençlik Spor Bakanlığı ve Valilik olarak biz de büyük bir gayret içerisindeyiz. Malum stadın kaba inşaatı bitmişti, çim ve koltuklarla ilgili kısmını Gençlik ve Spor Bakanımız, valiliğimize yeterli ödeneği gönderdi, valilik olarak biz de ihalesini yaptık. Sizlerin de gördüğü gibi çok ciddi bir çalışma var, bu çalışma sadece gündüz değil gece de devam eden bir çalışma. Eylül ayının ilk haftasına inşallah burasını hazır hale getireceğiz ancak malum çimin yetişmesi ve futbol oynanabilir hale gelmesi açısından belli bir süre beklenmesi gerekiyor. Ancak fikstür buna uygun, federasyonla da görüşüldü, federasyon bizim ilk iki maçımızı deplasmana verecek daha sonra milli maç arası var. Dolayısıyla 5 haftalık bir vaktimiz oluyor. Eğer eylül ayının ilk haftasında burayı hazır hale getirirsek kasım ayının ilk haftası veya ekimin son haftası gibi maçımızı da burada oynamış olacağız” dedi.

Hatayspor’un yeni sezonda, yeni stadında olacağını söyleyen Vali Doğan, “Koltukları gördüğünüz gibi bordo-beyaz Hatayspor’un renklerine uygun, bordo ağırlıklı bir seçim yaptık.  Kontrast oluşması düşüncesi ile beyazı da kullandık,  bu kısımda beyaz koltuklarla Hatayspor yazacak ve büyük çoğunluğu yüzde doksanı bordo olacak. Karşı tarafta protokol türbinleri ve localar var onların da seçimleri yapıldı. İnşallah takım yeni yuvasına yeni sezonda burada başlayacak. Ben nice başarılara, nice galibiyetlere bu sahada ulaşmayı diliyorum” dedi.

Hatayspor’a yeni tesis kazandırmak adına çalışmaların sürdüğünü aktaran Vali Rahmi Doğan, “Valilik olarak bunu belirli bir aşamaya getirdik, kamuoyu ile de paylaşacağız bunu. Şu anda yer konusunda çalışmamız devam ediyor. Takımla birlikte belirlemiş olduğumuz bir yer var o yer üzerine yoğunlaştık, büyük ihtimalle orası olacak gibi görünüyor” diye konuştu.

Yeni stad tamamlanana kadar de Antakya Atatürk Stadyumu’nu da Süper Lig maçı oynanabilir konuma getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Hatayspor Başkanı Nihat Tazearslan, “Yeni stadımız kasım ayında yetişecek gibi görünüyor. Herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için mevcut Atatürk Stadyumu’nu da, Süper Lig maçı oynanabilir konuma getirmeyi hedefliyoruz. Bilindiği üzere Süper Lig’de herhangi bir fikstür aksaması çok mümkün değil ve başka bir yerde de maç yapmak çok zor oluyor, biz geçen sene bunu yaşadık. Bu sebeple de Antakya Atatürk Stadyumu içinde bir emniyet çalışması yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Vali Doğan’a incelemelerde,  Hatayspor Kulüp Başkanı Nihat Tazearslan, Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Bir cevap yazın