Vali Doğan’dan İskenderun’a tam not!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Covid-19 salgını ile mücadelede Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan denetimler kapsamında bu kez İskenderun Şehitpamir Caddesi’nde esnafı ziyaret ederek, maske takılması konusunda uyarıda bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nca 81 İl valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda Sağlık İçin, Hepimiz İçin’ sloganıyla İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun Esnaf Odaları Birlik Başkanı Erol Akın ile birlikte İskenderun’da sahaya inen  Vali Doğan, İskenderun çok katlı otopark önünden başlayarak Şehit Pamir Caddesi boyunca hem esnafa, hem de vatandaşlarda maske denetimi yaptı, tedbirlere uyulmasının önemine dikkat çekti.

“Süreci iyi idare edip, iyi yönetmemiz lazım”

Amacının vatandaşlara maske-mesafe ve hijyen kuralı ile ilgili hatırlatma yapmak olduğunu söyleyen Vali Doğan, “Malum tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de ülkemizde de corona virüsle mücadele devam ediyor. Bunun bilinen tek yöntemi maske ve mesafe. Gördüğüm kadarıyla İskenderun’da vatandaşlarımız bu tedbire oldukça riayet ediyor. Maskesiz kimseyi görmedik neredeyse. İş yerlerimiz açık, ticarethanelerimiz çalışıyor. Ekonominin çarkları dönüyor. Dolayısıyla bu süreci iyi idare edip, iyi yönetmemiz lazım. Aksi takdirde önceki dönemler gibi bir takım istenmeyen tedbirler almak durumunda kalınabilir. Ama görünen o ki vatandaşlarımız bu tedbirlere riayet ettikleri müddetçe süreci bu şekilde götüreceğiz. Çok yoğun bir denetim sürecine girdik.Düğünleri, taziyeleri, işyerlerini, otelleri ve lokantaları denetliyoruz. Bu denetimleri yaparken il valisi olarak bizzat ben başlarında duruyorum. Vatandaşlarımıza tekrar bir hatırlatma yapıyoruz. Kimseye ceza kesme niyetinde değiliz. Çünkü en nihayetinde karşımızdaki insanlar bizim vatandaşlarımız. Bir hatırlatma yapıyoruz, bu hatırlatmayla birlikte bu süreci iyi bir şekilde yöneteceğiz diye düşünüyorum. İlimiz genel itibariyle bu tedbirlere riayet ediyor” dedi.

Her gün farklı bir yerde, farklı bir ilçede denetim

İskenderun’daki vatandaşların tedbirlere riayet etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Doğan, “Hastalık oranına baktığımızda da civar illere göre oldukça iyi durumdayız ama bu iyilik bizi rehavete sevk etmeden tedbirlerimizi almamız lazım. Bütün arkadaşlarımız bu konuda bilinçli bir şekilde hareket ediyorlar. Bu denetimlerimiz bundan sonra da devam edecek. Yani sürekli denetim diyoruz. Her gün farklı bir yerde farklı bir alanda farklı bir ilçede bu denetimleri yapacağız. Ama asıl memnuniyet vatandaşlarımızın bu tedbirlere riayet etmiş olması. Ben buradan bütün Hataylı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Maske-Mesafe ve hijyen diyoruz” dedi.

Bir cevap yazın