Berber ve kuaförlere ‘Koronavirüs’ denetimi

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ sloganıyla başlatılan sıkı denetimlere İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası da katıldı.

Son zamanlarda hızla artış gösteren Covid-19 salgının önüne geçmek amacıyla İskenderun Belediyesi Zabıta Ekiplerini de yanına alarak berberler, kuaförler ve güzellik salonlarını denetleyen İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Nurettin Tabaş, esnafa ve çalışanlara Maske-Mesafe-Hijyen kuralına uyulması uyarısında bulundu.

Covid 19 salgınında riskli meslekler arasında en üst sıralarda yer aldıklarını belirten Nurettin Tabaş, “Zabıta ekiplerimizle birlikte, odamıza kayıtlı üyelerimize denetimler gerçekleştiriyoruz. Onlardan ricamız; biraz daha dikkatli olmaları, müşteriye olabildiğince az sayıda personelle hizmet etmeleri ve kayıt altına almalarıdır. Bu uygulama, müşterinin ya da personelin COVID-19 çıkması durumunda temaslı taramasını kolaylaştıracaktır. Bizler mesleğimiz açısından çalışma koşullarımız nedeniyle müşterilerle yakın temas halindeyiz. Bu nedenle hem iş yeri çalışanları, hem de müşteriler COVID-19 salgını süresince geçerli olmak üzere korunma önlemleri almak zorunda. İş yerlerimizde kalabalık oluşmasını engellemek için randevu sistemiyle çalışıyoruz. Biz tüm bu ayrıntıları yaptığımız denetimlerde üyelerimize aktardık. Sağolsunlar kendileri de ellerinden geldiğince bu kurallara uyarak hem kendi hem de halk sağlığını ön planda tutmaya çalışıyorlar. Biz hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın