Lübnan’a Mersin ve İskenderun Limanı teklifi

Beyrut Limanı’nda patlamanın yaşandığı alanda incelemelerde bulunmak üzere Beyrut’a giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mersin ve İskenderun limanlarının Lübnan’ın kullanımına açılabileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Beyrut’a giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların tekrar inşası konusunda Türkiye’nin sonuna kadar yardıma hazır olduğunu, Beyrut Limanı tekrar ayağa kaldırılıncaya kadar Mersin Limanı’nın Lübnan’ın hizmetinde olacağını bildirdi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye-Lübnan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl’ı Baabda Sarayı’nda kabul etti. Avn’ın Türk heyetiyle gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

Beyrut Limanı’nın Lübnan ticareti ve ekonomisinin belkemiği olduğuna işaret eden Oktay,”(Beyrut Limanı) Yeniden burası ayağa kaldırılana kadar Mersin Limanımızın büyük ölçekli gümrükleme ve depolama faaliyetlerinde kullanılabileceğini, sonrasında ihtiyaç bazında daha küçük gemilerle buraya taşınabileceğini ilettik. Bu teklifimiz geçerli. Sonrasında hemen İskenderun Limanı’ndan bizi aradılar. Sayın Bakanımızla yine birlikte İskenderun Limanı’nı da bu çerçevede Lübnan’ın hizmetine sunabileceğimizi ifade ettiler. Biz bunu da yine görüşmelerimizde paylaştık. Mersin ve İskenderun limanlarımızı, Beyrut Limanı’nın tekrardan inşa edilip, normal fonksiyonel hale geleceği ana kadar Lübnan’ın ticari ve ekonomik faaliyetlerinde hizmetine sunacağımızı ifade ettik. Son derece mutlu ve memnun oldular. Değerlendirecekler” değerlendirmesinde bulundu.

Bir cevap yazın