Arsuz’da silaj hasadı başladı

Hatay’ın önemli tarım ilçesi Arsuz’da ilk silajlık mısır hasadı törenle gerçekleşti. Hayvanların kış aylarında yem ihtiyacını karşılamak için ekilen silajlık mısırın Akçalı Mahallesindeki hasat törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Birim Müdürleri, Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, ilçenin bereketli topraklara sahip olduğunu belirterek, “Türkiye’nin yaklaşık yarıya yakın ihtiyacını karşılayan, 700 den fazla muz seraları bulunan, narenciyesiyle, sofralık zeytiniyle, kayısısıyla, ürün çeşitliliğiyle bir tarım cenneti olan ilçemizde bugün de bir silajlık mısır hasadında çiftçilerimizle bir aradayız. İlçemizin yaklaşık arazisinin yüzde 50 ye yakını tarım arazisi. Çok da verimli arazilerden oluşuyor. Bugün de Devlet olarak her zaman çiftçilerimizin yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz” dedi.

Hatay’ın tarımsal anlamda önde gelen illerden biri olduğunu ifade eden Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu ise, “105 bin hektarlık bir Amik Ovası, güçlü ovalara sahip bir ilimizin olması sebebiyle bitkisel üretimde de Türkiye’de önemli bir yerde olduğumuzu düşünüyoruz. Şehrimizde hem meyve hem de sebzecilik yapılıyor. Narenciye ve maydanozda söz sahibi olduğumuz bir il. Amacımız; çiftçinin bol kazanca sahip olması. Hayvancılıkta kaba yem ihtiyacı oldukça yüksek. Bakanlığımız yıllardır bu alanda çiftçimize destek veriyor. Her yıl destek vermeye gayret gösteriyoruz. Bu yıl da açıklanır açıklanmaz destek vermeye devam edeceğiz. Yem bitkisi olarak il geneli 50 bin dekar bitki ekilmişse bunun 20 bin dekarını Arsuz oluşturuyor. Sadece il içinde değil bazı illere de gönderiliyor. Çiftçilerimizin ürünlerinin bol ve bereketli olmasını Allah’tan niyaz ediyoruz. İnşallah kazançları da fazla olur. Onlar ne kadar çok kazanırlarsa bizde o kadar mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın