SAT Komutanını buldu!

Bir yıl önce İskenderun Deniz Üs Komutanlığı görevinden Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına atanan Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle SAT Komando Komutanlığı görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Askeri Şûra(YAŞ) kararlarıyla, adı Kardak çıkarması ile anılan Balyoz kumpası mağduru Ercan Kireçtepe, SAT Komutanı oldu.

Kardak krizinin olduğu gün adaya Türk bayrağı dikerek adını tarihe yazdıran kahraman komutan bir yıl önce İskenderun Deniz Üs Komutanlığı görevinden Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına atanmıştı. FETÖ kumpas davalarında da yıllarca tutuklu yargılanan Tuğamiral Ercan Kireçtepe, daha önce Sualtı Taarruz Komutanı ve Sualtı Taarruz Komutan yardımcılığı gibi pozisyonlarda da görev almıştı.

4,5 yıl Hasdal Cezaevinde kaldı!

1996 yılında Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren kriz sırasında Kardak adasına gittiği Zodiac botun deposunu, cebinden ödediği para ile dolduran ve adaya Türk bayrağı diken SAT komandosu Ercan Kireçtepe, 24 yıl sonra Tuğamiral rütbesi ile Beykoz Anadolu Kavağındaki SAT Komando Komutanlığına atandı.

Kardak operasyonu sonrası kahraman olarak karşılanan Kireçtepe, 2003’deki Poyrazköy kumpas davasından tutuklanıp, 4,5 yıl Hasdal Cezaevinde kalmış ve beraat etmişti. 

Bir cevap yazın