Her geçen gün büyüyen bir üniverİSTE!

YKS sonrası tercih dönemi içerisinde adayların yakından takip ettiği bir üniversite olarak dikkatleri çekmeyi başaran İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’ni tanıtmaya devam eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, TRT Haber canlı yayınına katılarak İSTE ile ilgili bilgiler verdi.

Sezen Yüce’nin sunduğu ve deneyimli eğitimci Süleyman Beledioğlu’nun yorumlarıyla destek verdiği Eğitim Editörü programında İSTE hakkında bilgiler veren İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; COVID-19 sürecinde Uzaktan Eğitim’de de en başarılı olan üniversitelerden biri olduklarını söyledi.

‘Her geçen gün büyüyen bir üniversite olduklarını’ kaydeden ve ‘Bu yıl 8 yeni bölüm açtıklarını’ ifade eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, yaklaşık 12 bin öğrencisi bulunan genç, dinamik ve heyecanlı bir üniversite olduklarını vurguladı.

AMAÇ YENİ BAYRAKTAR’LAR YETİŞTİRMEK

TRT Haber canlı yayınında ‘Gerek denizcilik ve gerekse havacılık alanında önemli bölümleri bulunan, ender üniversitelerden biri olduklarını’ ifade eden Rektör Dereli, açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye’de 209 Üniversite var, bunların sadece 11’i teknik üniversite ve biz ülkemizdeki 11 teknik üniversiteden biriyiz, teknik ve teknoloji odaklı olarak teknoversite vizyonuyla hareket ediyoruz. Yerel bir TEKNOFEST olan TEKNOVERSİTE Günleri’nin bu yıl beşincisini düzenledik. İSTE olarak üniversitemizde yeni Selçuk Bayraktar’lar yetiştirmek istiyoruz.”

TEKNOFEST’DE 384 PROJEMİZLE REKOR KIRDIK

Bu yıl Teknofest’20 Gaziantep’te düzenleniyor. Üniversite olarak toplam öğrenci sayımız baz alındığında; 384 öğrenci ile bir rekor kırarak çok sayıda proje ile Teknofest’e başvuruda bulunmuş olduk. Bu sonuçlar aynı zamanda İSTE’nin ne denli projeye, öğrenci topluluklarına ve teknolojiye odaklı olduğunun göstergesi oldu. Tercih yapacak adaylarımız içleri rahat bir şekilde İSTE’yi yazabilirler.”

‘İSTE’Yİ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YAZABİLİRLER’

Türkiye’nin önde gelen eğitimcilerinden olan ve üniversite tercihlerinde adayların otorite isim olarak görüp, Bonus Hoca lakabı taktığı Eğitimci Süleyman Beledioğlu da üniversite tercihi yapacak adaylara seslenerek; “Mühendis nerede iş bulur? Sanayinin bulunduğu yerde. Sanayi nerde? Sanayi İskenderun körfezinde. Malzeme ve Metalurji Bölümü İskenderun Teknik Üniversitesi’nde var. İskenderun bir demir ve çelik şehri zaten. Bizler de mühendis olacak öğrencilere şunu söylüyoruz; İSTE size sunmuş olduğu imkânlarla adeta ‘şurada okuyorsun burada işe giriyorsun’ diyor. Bu alanda İskenderun bir mühendislik merkezidir, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Adaylar tercih yaparken bunu da göz önünde bulundursunlar. Yine Dörtyol ilçesine açılan sağlık bölümü (Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik) için de Sayın Rektörümüze ayrıca gönülden teşekkür ediyorum. Adaylar tercih yaparken İskenderun Teknik Üniversitesi’ni (İSTE) gönül rahatlığıyla yazabilirler” dedi.

Bir cevap yazın