Turizm yolunun hız sınırı belirlendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi(UKOME), kent içi ulaşımın rahatlatılması amacıyla yeni kararlar aldı.

HBB Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Arsuz-Samandağ bağlantı yolu üzerinde trafik düzenini sağlamak, meydana gelebilecek can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla, yol güzergahı boyunca hız limiti “70 km/sa” olarak düzenlendi.

Toplantıda ayrıca, Antakya’daki özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının direksiyon eğitimi ve sınavında kullandığı mevcut güzergahın, trafik düzeni ve güvenliğini olumsuz etkilediği tespit edilmesi sebebiyle ve söz konusu güzergâh iptal edilerek yeni bir güzergâh belirlendi.

Altınözü’nde trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla, Antakya ve Altınözü istikametinde seyahat eden ağır tonajlı araçların 07:00 ila 19:00 saatleri arasında ilçe merkezine girmeyerek çevreyolunu kullanmaları, yükleme ve boşaltma yapacak ağır tonajlı araçların ise yasak saat dilimi dışında şehir içi güzergahlarını kullanmaları karara bağlandı.

Antakya ilçesi Yüzbaşı Asım Caddesi üzerinde yapılan dikey ve açılı parkların, yolu daralttığı, araç trafiğini engellediği tespit edilmiş olup, bu sebeple bahse konu güzergahta parklanma düzenlemesi gerçekleştirildi.

Caddede yeni parklanma düzenlemesi şöyle: 7. Sokak ile kesişiminden 10. Sokak ile kesişimine kadar olan bölümüne gidişte yolun sol tarafına; 10. Sokak ile kesişiminden 15. Sokak ile kesişimine kadar olan bölümünde çift taraflı; 15. Sokak ile kesişiminden 30. Sokak ile kesişimine kadar olan gidiş güzergahında yolun sol tarafına, yatay parklanma yapılması kararı alındı.

Bir cevap yazın