Kırıkhan’a yeni hükümet konağı

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Yeni Hükümet Konağı’nın 5 Ağustos 2020’de TOKİ tarafından ihaleye çıkacağını müjdeledi. Uzun zamandır planlanan projede mutlu sona gelindiğini söyleyen Yayman,  büyüyen ve gelişen ilçenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere seçim döneminde söz verdikleri projeyi hayata geçirecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yeni hükümet konağının eski hükümet konağının bulunduğu yerde yapılacağını ve şehre büyük bir meydan kazandıracağını belirten Yayman, yaklaşık 8 bin metrekare kapalı alana sahip olacak binanın ilçenin sembollerinden biri olacağını ve Kırıkhan’a yeni bir kimlik kazandıracağını söyledi.

Yeni hükümet konağının ilçede büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söyleyen Milletvekili Yayman, “Kırıkhan ilçesi aldığı göçler ve barındırdığı büyük tarımsal ve ekonomik potansiyelle daha büyük ‪bir hizmet binasına ihtiyaç duyuyordu. Hazırlanan projeyle Yeni hükümet konağı, mevcut binanın hemen arkasına yapılacak ve önünde büyük bir kent meydanı olacak. Halen alanda bulunan karakol binasının yıkılmasıyla şehrin nefes alacağı bir meydan ortaya çıkacak.. Süs havuzlarının, oturma gruplarının ve anıtsal ağaçların bulunduğu proje halkımız için yeni bir yaşam alanı olacak. Bu dev eserin hayata geçmesinde emeklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ederiz” dedi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da uzun takipleri sonucu projeyi ilçeye kazandıran Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a teşekkür ederek, “Yeni hükümet konağı büyük bir ihtiyaçtı, şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bir cevap yazın